Κοινωνία

19 Μαΐου 2021 08:39 Τελευταία ενημέρωση : 19 Μαΐου 2021 13:34

Θέατρο “Εμπρός”: Επιχείρηση εκκένωσης από την ΕΛ.ΑΣ.

Διάβασέ μου το...

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο Θέατρο «Εμπρός» στου Ψυρρή από νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Θέατρο “Εμπρός”: Επιχείρηση εκκένωσης από την ΕΛ.ΑΣ.
-

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση κτηρίου που τελούσε υπό κατάληψη τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται το θέατρο "Εμπρός", στην περιοχή του Ψυρρή.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, έως αυτή την ώρα, δεν έχει βρεθεί κάποιο άτομο στον χώρο.

Μόλις ολοκληρώθηκε η επιχείρηση, το κτίριο σφραγίστηκε.

εκκένωση κτηρίου - Ψυρρή

"Άλλος ένας χώρος πολιτισμού στοχοποιείται από την α-πολιτισμική κυβέρνηση της ΝΔ. Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, αυτό το συλλογικό εγχείρημα εναλλακτικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, η κατάληψη πολιτισμού στην καρδιά της πόλης της Αθήνας, που γεννήθηκε από τις διαφορετικές συλλογικότητες των κοινωνικών κινημάτων και που εδώ και μία δεκαετία αποτέλεσε ένα από τα σημεία αναφοράς για καλλιτέχνες και θεατές, εκκενώνεται σήμερα από αστυνομικές δυνάμεις" τόνισε η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου και πρόσθεσε:

"Στην πιο οδυνηρή περίοδο των τελευταίων χρόνων για τη χώρα μας, η κυβέρνηση συμβολικά και υλικά διαλέγει να βάλει την σφραγίδα της πολιτικής της στον Πολιτισμό και τους εργαζόμενους σ’ αυτόν. Στον παλαιοκομματισμό και τη νεοφιλελεύθερη αγριότητα των ενεργειών της , σήμερα προστίθεται και ένα ακόμη στοιχείο, ο ιδεοληπτικός επαρχιωτισμός απέναντι σε αυτό που νοηματοδοτεί ο χώρος του Εμπρός: την διαφορετική αντίληψη της συνύπαρξης και της συμβίωσης ανθρώπων και τέχνης. Το Υπουργείο Πολιτισμού είναι υπόλογο για αυτή την εξέλιξη".

εκκένωση κτηρίου - Ψυρρή

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: Μηχανή “καρφώθηκε” σε κατάστημα – Νεκρός ο οδηγός (εικόνες)

Ο καιρός σήμερα από τον Τάσο Αρνιακό (βίντεο)

Βασιλακόπουλος στο “Καλημέρα Ελλάδα”: Περιττό το τεστ για κορονοϊό μετά τον εμβολιασμό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ