Υγεία - Περιβάλλον

19 Μαΐου 2021 18:22

Κορονοϊός – Κικίλιας: “Καμπανάκι” για τις νεότερες ηλικίες

Διάβασέ μου το...

Ανοίγουν περισσότερες εμβολιαστικές γραμμές στα νησιά. Προτεραιότητα η ασφάλεια

Κορονοϊός – Κικίλιας: “Καμπανάκι” για τις νεότερες ηλικίες
-

Αύξηση παρουσιάζουν τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα κρούσματα κορονοϊού στις νεότερες ηλικιακές ομάδες, τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας

Πρόσθεσε πως "σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τον κ. Τσιόδρα, ο 7ήμερος κυλιόμενος μέσος μέχρι χθες, ήταν 2.040 επιβεβαιωμένα κρούσματα τη μέρα".

Η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών είναι τα 39 έτη, πέφτοντας για πρώτη φορά κάτω από τα 40 έτη.

Ο δείκτης θετικότητας, πάντως, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, "έχει υποχωρήσει σταθερά κάτω από το 4% και την τελευταία εβδομάδα βρίσκεται στο 3,8%".

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, τα ενεργά κρούσματα σήμερα στη χώρα είναι 21.136. Περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους έχουν οι Περιφέρειες, Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, αύξηση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα παρουσίασαν οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Ηπείρου.

Αναφορικά με την έναρξη του τουρισμού, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι "η χώρα ανοίγει τις πύλες της με ασφάλεια. Ο εμβολιασμός του ντόπιου πληθυσμού και των εποχικών εργαζομένων είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση, γι αυτό έγινε η επιλογή τα νησιά να εμβολιαστούν με J&J . Έτσι θα ανοίξουν περισσότερες εμβολιαστικές γραμμές στα νησιά".


Ειδήσεις σήμερα: 

Κορονοϊός: Ξενοδόχος δίνει μπόνους στους εμβολιασμένους υπαλλήλους του

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 24χρονος που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε 16χρονη

Συνεπιμέλεια: “αντάρτικο” από βουλευτή της ΝΔ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ