Πολιτισμός

21 Μαΐου 2021 07:15

Άρση lockdown: πρεμιέρα για τα θερινά σινεμά

Διάβασέ μου το...

Οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Ποιες κάνουν πρεμιέρα.

Άρση lockdown: πρεμιέρα για τα θερινά σινεμά
-

Επιστροφή στο σινεμά σήμερα, έπειτα από επτά μήνες, και τα θερινά είναι έτοιμα να υποδεχθούν το κοινό, με τη γνώριμη δροσιά τους, τα αρώματα και τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας.

Έτσι οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να δουν το "Nomadland", την καλύτερη ταινία της χρονιάς, που θριάμβευσε στα Όσκαρ κερδίζοντας τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Α' Γυναικείου Ρόλου, με την συγκλονιστική Φράνσις ΜακΝτόρμαντ.

Επίσης, θα προβληθούν ακόμη επτά ταινίες και ανάμεσά τους το animation "Soul" (Όσκαρ Κινουμένων Σχεδίων και Μουσικής) και το υπερηρωικό σίκουελ "Wonder Woman 1984".

Προβάλλονται ακόμη οι ταινίες:

Πρόστιμο: Ελληνική δραματική περιπέτεια του Φωκίωνα Μπόγρη. Και πάλι κόσμος της νύχτας, έγκλημα, περιθώριο, ψυχολογικά αδιέξοδα και μπόλικη βωμολοχία…

Τρία Υπέροχα Κορίτσια: (Ε per il Τuo Βene) Ιταλική φαρσοκωμωδία του Ρολάντο Ραβέλο, με τις περιπέτειες τριών πατεράδων και των ατίθασων κοριτσιών τους, που έχει ορισμένες πλάκες, αλλά μέχρις εκεί.

Και οι Θεοί Τρελάθηκαν: (The Gods Must Be Crazy) Νοτιοαφρικανική κωμωδία του Τζέιμι Ουάις σε επανέκδοση. Τεράστια και αναπάντεχη εμπορική επιτυχία του 1980, με μία φυλή της ερήμου Καλαχάρι να λαμβάνουν ως δώρο από το θεό ένα άδειο μπουκάλι κόκα κόλα… Σήμερα, αν και κάπως ξεπερασμένη, έχει το ενδιαφέρον της και φυσικά αρκετά γέλιο.

Ειδήσεις σήμερα:

Μύκονος: έναρξη κρουαζιέρας με αισιοδοξία και χαμόγελα (βίντεο)

Φωτιά σε Κορινθία και Αττική: πύρινη κόλαση για τρίτη ημέρα (εικόνες)

Κορονοϊός - Εμβόλια: διαθέσιμα όλα για τα άτομα 40 - 44 ετών