Κοινωνία

21 Μαΐου 2021 14:49 Τελευταία ενημέρωση : 22 Μαΐου 2021 00:04

Φωτιά στα Γεράνεια Όρη: Αναζωπύρωση στα Μέγαρα, εκκένωση οικισμού

Διάβασέ μου το...

Ολονύχτια επιφυλακή των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων. Προληπτικές εκκενώσεις οικισμών.

Φωτιά στα Γεράνεια Όρη: Αναζωπύρωση στα Μέγαρα, εκκένωση οικισμού
-

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις στο πύρινο μέτωπο στα Γεράνεια Όρη δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού στις πυροσβεστικές δυνάμεις, που δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες.

Η εικόνα στον οικισμό Παπαγιαννέικα είναι αυτή που προβληματίζει περισσότερο την Πυροσβεστική. Για αυτόν τον λόγο, δόθηκε νωρίτερα εντολή για προληπτική εκκένωση της περιοχής.

«Η φωτιά έχει ελεγθεί σε μεγάλη κλίμακα. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα Παπαγιαννέικα και στην Πευκενέα», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Μεγάρων, Κώστας Φυλακτός, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

“Λύγισε” η τραγουδίστρια Μπέσσυ Αργυράκη, αντικρίζοντας την καταστροφή στο εξοχικό της στην Άνω Πευκενέα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν μείνει ίδιες στο σημείο με 278 πυροσβέστες και 89 οχήματα, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν 8 Canadair, 10 Πετζετέλ, 2 ελικόπτερα και 1 ελικόπτερο συντονισμού. 

Το ελπιδοφόρο στοιχείο είναι πως βελτιωμένη, συγκριτικά με το βράδυ της Πέμπτης, είναι η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στα Γεράνεια Όρη.

Φωτιά - Γεράνεια Όρη

Για τη μάχη που δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στα πύρινα μέτωπα, ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κάνοντας γνωστό ότι έχουν καεί πάνω από 40.000 στρέμματα. Παράλληλα, σημείωσε ότι πολλές κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές και κάποιες εξ αυτών έχουν καταστραφεί, αλλά πρόκειται κυρίως για εξοχικές κατοικίες, μακριά από τον αστικό ιστό. 


Ο ένας από τους δύο ευρωπαϊκούς δορυφόρους Sentinel-2 πέρασε το πρωί της Πέμπτης πάνω από τη Δυτική Αττική και την Ανατολική Κορινθία και κατέγραψε την καμένη έκταση, καθώς και τα ενεργά μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που μαινόταν στην περιοχή από το βράδυ της Τετάρτης.

Δορυφόρος - Sentinel-2 - πυρκαγιά - Κορινθία

Όπως αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σύμφωνα με τη δορυφορική εικόνα και την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών Copernicus - EMS, περισσότερα από 25.000 στρέμματα είχαν γίνει στάχτη λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης. Η εκτίμηση αυτή έγινε πριν από την απογευματινή ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή και την ολονύχτια συνέχιση του καταστροφικού έργου της πυρκαγιάς.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορονοϊός: εμβολιασμός παιδιών άνω των 16 ετών και στην Ελλάδα

Φόρος ακινήτων: παράταση για την υποβολή δηλώσεων

Αλβανία: Μήνυση Μπερίσα στον Μπλίνκεν


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ