Κόσμος

22 Μαΐου 2021 06:47 Τελευταία ενημέρωση : 22 Μαΐου 2021 15:30

Μήνυμα Μπλίνκεν στον Τσαβούσογλου για τα ελληνοτουρκικά

Διάβασέ μου το...

Τι είπε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στον ομόλογο του για τα ανθρώπινα δικαιώματα και στην προστασία τους στην Τουρκία.

Μήνυμα Μπλίνκεν στον Τσαβούσογλου για τα ελληνοτουρκικά
-

Τη συνεχή στήριξη της Ουάσιγκτον στις συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έθεσε το θέμα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, «ο υπουργός Μπλίνκεν και ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου συζήτησαν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων των κοινών μας συμφερόντων στη Συρία και στο Αφγανιστάν. Ο υπουργός (Μπλίνκεν) σημείωσε τη συνεχή υποστήριξη των ΗΠΑ στις συνομιλίες μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ Τουρκίας και Ελλάδας και τόνισε τη σημασία της προώθησης και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ που παρέδωσε αδιαπραγμάτευτα πλήθος βάσεων στις ΗΠΑ και διέρρηξε τις σχέσεις με την Ρωσία χωρίς αντάλλαγμα, παρακολουθεί αμήχανη τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μπλίνκεν, να αποκαλεί την Τουρκία «στρατηγικό σύμμαχο», μιλώντας με τον Τσαβούσογλου. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είχε προειδοποιήσει ότι η πολιτική του «πρόθυμου και δεδομένου συμμάχου», θα αποδειχτεί καταστροφική για τα εθνικά μας συμφέροντα», αναφέρει η Ελληνική Λύση.


Ειδήσεις σήμερα

Φωτιά στα Γεράνεια Όρη - Κολοκούρης στον ΑΝΤ1: δεν ξεκίνησε από αμέλεια η πυρκαγιά

Κορονοϊός - ΔΝΤ: σχέδιο 50 δις δολαρίων για τον παγκόσμιο εμβολιασμό

Θρόμβωση από εμβόλιο AstraZeneca - Μεταξάκης στον ΑΝΤ1: θα είχα πεθάνει, αν…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ