Πολιτική

24 Μαΐου 2021 09:26 Τελευταία ενημέρωση : 24 Μαΐου 2021 09:31

Βλάσης για ψήφο αποδήμων στον ΑΝΤ1: Δεν είναι στόχος η διεύρυνση της εκλογικής βάσης (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος απόδημο Ελληνισμό.

Βλάσης για ψήφο αποδήμων στον ΑΝΤ1: Δεν είναι στόχος η διεύρυνση της εκλογικής βάσης (βίντεο)
-

Για τη νομοθετική πρωτοβουλία που προβλέπει την άρση των περιορισμών που περιλαμβάνονται στον νόμο για την ψήφο των αποδήμων, μίλησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό, Κώστας Βλάσης, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”.

Ο κ. Βλάσης τόνισε πως «δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να διευρύνουμε την εκλογική βάση», και ότι «στόχος μας είναι να διευκολύνουμε όσους είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους».

Επισημαίνοντας πως είναι κάτι που γίνεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου και ότι πρόκειται για Έλληνες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα μας και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως δεν καταλαβαίνει αυτήν την «εμμονή» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Σημείωσε πως η Κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει στάση στο ζήτημα. Εξήγησε πως προκειμένου να γίνει το πρώτο βήμα και να καμφθούν οι αντιστάσεις των αριστερών κομμάτων, αποφασίστηκε αρχικά να μπουν ορισμένοι περιορισμοί. «Κι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να το εργαλειοποιήσει», είπε, αναφερόμενος στις επικρίσεις της αρμόδιας τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη.

«Όταν είδαμε ότι υπάρχει η απαραίτητη συναίνεση, φέραμε ένα νομοσχέδιο το οποίο θα άρει αυτούς τους περιορισμούς», συμπλήρωσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Πτήση Ryanair – Επιβάτης στον ΑΝΤ1: είπαν στον πιλότο “αν δεν κατεβάσεις το αεροπλάνο, το ρίχνουμε”

Self test - Γεωργαντάς στον ΑΝΤ1: έχουν εντοπιστεί 23300 κρούσματα κορονοϊού

“YFSF - All Star”: Η τελικά 4άδα και οι “μεταμορφώσεις” που ξεχώρισαν (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ