Quantcast

Κοινωνία

25 Μαΐου 2021 14:50 Τελευταία ενημέρωση : 25 Μαΐου 2021 20:19

Σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών: Ελεύθερος με όρους ο δάσκαλος

Διάβασέ μου το...

Οι όροι που επιβλήθηκαν στον εκπαιδευτικό, πατέρα δύο παιδιών. Σοκάρουν τα μηνύματα του 48χρονου στις ανήλικες.

Σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών: Ελεύθερος με όρους ο δάσκαλος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο 48χρονος δάσκαλος ο οποίος καταγγέλλεται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριες δημοτικού με μηνύματα μέσω facebook, skyρe και viber.

Στον εκπαιδευτικό μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, της χρηματικής εγγύησης των 5.000 ευρώ και της απαγόρευσης προσέγγισης με τις παθούσες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων καθώς και οποιαδήποτε άλλης επικοινωνίας μαζί τους με κάθε μέσο.

Ο εκπαιδευτικός διώκεται για δύο αδικήματα, αυτά της κατάχρησης ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Το χρονικό της σύλληψης

Ο δάσκαλος σε σχολείο της Νοτιοανατολικής Αττικής συνελήφθη ύστερα από καταγγελίες γονέων για σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικες μαθήτριες κάτω των 10 ετών. Η απίστευτη ιστορία για τον δάσκαλο έγινε γνωστή όταν οι τρεις μαθήτριες αποφάσισαν να μιλήσουν και να ενημερώσουν τους γονείς τους για την παρενόχληση με μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μαθήτριες είχαν συζητήσει το θέμα της παρενόχλησης μέσω μηνυμάτων στο σχολείο, ενώ ενημερώθηκε και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του παραλιακού δήμου για τις υπόνοιες για σεξουαλική προσέγγιση του δασκάλου στις ανήλικες μαθήτριες, που προκάλεσε σοκ στη σχολική κοινότητα. Στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβαν οι διωκτικές αρχές.

Από όταν έγιναν γνωστές οι καταγγελίες, την περασμένη εβδομάδα, δόθηκε αμέσως εντολή από το υπουργείο Παιδείας ο δάσκαλος να μην ξαναμπεί στην τάξη, ως προληπτικό μέτρο, προκειμένου να μην έχει καμία επαφή με μαθητές μέχρι να διευθετηθεί πλήρως η υπόθεση. Όπως λένε από το υπουργείο Παιδείας, αν διαπιστωθεί ότι συνέβησαν όσα καταγγέλλονται, θα τηρηθούν στο έπακρο και άμεσα όσα προβλέπονται από την νομοθεσία.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το laptop και το κινητό τηλέφωνο του δασκάλου, ενώ από το σπίτι του πήραν και τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, για να εξετάσουν πότε ακριβώς ο δάσκαλος έστελνε τα μηνύματα στις ανήλικες μαθήτριες.

Οι Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, μετά από καταγγελίες γονέων που δέχτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, προχώρησαν την περασμένη Παρασκευή στη σύλληψη του δασκάλου, ενώ γίνεται προσπάθεια να διαπιστωθεί εάν ο συγκεκριμένος έχει παρενοχλήσει και άλλες μαθήτριες. Ο δάσκαλος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον ανακριτή.

Τα μηνύματα

Ο 48χρονος εκπαιδευτικός, απαντώντας στους αστυνομικούς, αποδέχθηκε ότι έχει στείλει μηνύματα; στα κορίτσια, ισχυριζόμενος ότι "τα μηνύματα, που μου δείχνετε είναι δικά μου. Ήθελα να κλείσω την απόσταση, που είχα με τις συγκεκριμένες μαθήτριες. Δεν τις έβλεπα σεξουαλικά, όμως. Το μόνο που ήθελα ήταν να βελτιώσω με αυτόν τον τρόπο τις σχολικές επιδόσεις τους. 

Σε ένα απο τα μηνύματα που είχε στειλεί σε μαθήτρια δημοτικού ο δάσκαλος έγραφε "Αν ήμασταν πιο κοντά στην ηλικία, δεν θα μου γλίτωνες. Θα τα έφτιαχνα μαζί σου".

Σε άλλο μήνυμα, ο 48χρονος εκπαιδευτικός έγραφε στο κορτσάκι του δημοτικού "Θέλω να σου δαγκώσω τα χειλάκια".


Ειδήσεις σήμερα:

Αρνητής κορονοϊού - Σέρρες : νέο μπλόκο στον οδηγό νταλίκας μετά την αποφυλάκιση (βίντεο)

Μιχάλης Χατζηγιάννης: ο πατέρας του, οι ψαλμοί και η μπανανιά (βίντεο)

Μέριλαντ: Οδήγησε το αυτοκίνητό του μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα (βίντεο)