Οικονομία

29 Μαΐου 2021 10:00

Άδεια διαμονής σε μέλη οικογενειών πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου

Διάβασέ μου το...

Νέα Υπηρεσία το υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τη χορήγηση άδειας διαμονής σε μέλη οικογενειών πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Άδεια διαμονής σε μέλη οικογενειών πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου
-

Νέα Υπηρεσία παρέχει από 14 Μαΐου 2021, το υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τη χορήγηση άδειας διαμονής σε μέλη οικογενειών πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από τις 14 Μαΐου 2021, παρέχεται, μέσω του πληροφοριακού συστήματος μετανάστευσης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η δυνατότητα υποβολής αίτησης για χορήγηση άδειας διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών που είναι μέλη οικογένειας πολιτών Ηνωμένου Βασιλείου, δικαιούχων της Συμφωνίας Αποχώρησης.

Τα μέλη οικογενειών πολιτών ΗΒ, έχουν δικαίωμα διαμονής στην Ελλάδα, βάσει της Συμφωνίας Αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία τέθηκε σε ισχύ την 1.2.2020.

Οι ωφελούμενοι της Συμφωνίας είναι πολίτες του ΗΒ που έχουν ασκήσει δικαίωμα διαμονής στην Ελλάδα, σύμφωνα με το δίκαιο της Ένωσης, πριν από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου, (31.12.2020), και συνεχίζουν να διαμένουν μετά τη λήξη της, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, ανεξαρτήτως ιθαγένειας.

Τα μέλη οικογένειας που είναι πολίτες τρίτων χωρών υπάγονται, ως προς την άδεια διαμονής τους (άρθρο 18 (4) ΣΑ) και KYA4000/1/113-α’, Β’4610) στις εξής κατηγορίες:

• Χορήγηση και ανανέωση άδειας διαμονής

• Δικαίωμα μόνιμης διαμονής: χορήγηση και ανανέωση

Ειδήσεις σήμερα: 

Γυμναστήρια – Παιδότοποι: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση

Ψηφιακό πιστοποιητικό – Μητσοτάκης: Η Ελλάδα το ενεργοποιεί πριν την 1η Ιουλίου

Άγιος Νικόλαος: Απάτη μέσω e-banking, άρπαξαν 35600 ευρώ!