Υγεία - Περιβάλλον

28 Μαΐου 2021 18:41 Τελευταία ενημέρωση : 28 Μαΐου 2021 20:36

Κορονοϊός – Χαρδαλιάς: νέα περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων

Διάβασέ μου το...

Τι αλλάζει στη ζωή μας από την επόμενη Δευτέρα. Για ποιες περιοχές χτύπησε «καμπανάκι» λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Κορονοϊός – Χαρδαλιάς: νέα περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων
-

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα της πανδημίας του κορονοϊού, τόνισε ότι όλοι οι σχετικοί δείκτες παρουσιάζουν βελτίωση αλλά για να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία θα πρέπει να εξακολουθήσουμε να τηρούμε με συνέπεια τα μέτρα.

Ο κ. Χαρδαλίας είπε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων με άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων.

  • Από τη Δευτέρα 31 Μαΐου επαναλειτουργούν τα γυμναστήρια και μάλιστα τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν κάποιες διευκρινίσεις για ασκήσεις που δεν μπορούν να εκτελεστούν με τη χρήση μάσκας.
  • Ανοίγουν τα γήπεδα 5χ5 και τα γήπεδα μπάσκετ σε υπαίθριους χώρους, με αυστηρά μέτρα προστασίας.
  • Από την 1ην Ιουνίου θα επιτρέπεται και η διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων, εκτός σταδίων, επίσης με αυστηρά μέτρα προστασίας
  • Θα επιτρέπονται οι εκλογές και οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις δια ζώσης, όταν ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν ξεπερνά τους 150.

Ο κ. Χαρδαλιάς, επεσήμανε ότι παρά την βελτίωση της εικόνας που παρουσιάζουν οι επιδημιολογικοί δείκτες, υπάρχουν περιοχές στις οποίες τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση μικρή ή μεγαλύτερη και ανέφερε τους δήμους, Ρόδου, Μυτιλήνης, Τροιζηνίας, Χανίων και την Περιφερειακή Ενότητα Σύρου, απευθύνοντας έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στη συνεπή τήρηση των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μειωμένα ενοίκια: προκαταβολή αποζημιώσεων για τον Απρίλιο

Ρόδος: Τουρίστρια έπεσε από ταράτσα βίλας

Ψηφιακό πιστοποιητικό – Μητσοτάκης: Η Ελλάδα το ενεργοποιεί πριν την 1η Ιουλίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ