Πολιτική

30 Μαΐου 2021 16:41 Τελευταία ενημέρωση : 30 Μαΐου 2021 20:37

Τσαβούσογλου: Από την Κομοτηνή στην Αθήνα με “δώρο” τις προκλήσεις (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ολοκληρώθηκε η ιδιωτική επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στη Θράκη. Οι προκλητικές αναφορές και οι σταθμοί της περιοδείας του.

Τσαβούσογλου: Από την Κομοτηνή στην Αθήνα με “δώρο” τις προκλήσεις (εικόνες)
-

Της Πωλίνας Κολοκοτρώνη

Άρχισε τις προκλήσεις με το που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έκανε λόγο για “τουρκική” μειονότητα στη Θράκη.

Έφυγε από την Τουρκία με “θετική ατζέντα” κι έφτασε στην Ελλάδα με το... χούι των προκλητικών δηλώσεων στο τσεπάκι. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε στο μυαλό την “τουρκική” μειονότητα της Θράκης, όπως θέλει να την αποκαλεί, κατά παράβαση της συνθήκης της Λωζάννης.

Λίγο μετά τις 11:00 και κάτω από αυστηρά αστυνομικά μέτρα, έφτασε στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, όπου συναντήθηκε με τον Πρόξενο και τους ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής. Συνεχίζοντας αμέσως μετά τα προκλητικά tweets…

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το μειονοτικό σχολείο “Τζελάλ Μπαγιάρ”, όπου συναντήθηκε με μικρή αντιπροσωπεία μαθητών, λόγω μέτρων κατά του κορονοϊού.

Κατά την αποχώρησή του, αιφνιδίασε τους άνδρες της προσωπικής του φρουράς όταν μπήκε σε σπίτι μουσουλμάνων για να τους χαιρετήσει, μεταφέροντας τους… χαιρετισμούς από τον Ερντογάν.

Στο χωριό Θάμνα γευμάτισε με τοπικούς φορείς και συνομίλησε για λίγο με κατοίκους που περίμεναν για να τον δουν από κοντά.

ΜΕΒΛΟΥΤ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ - KOMOTHNH - ΘΡΑΚΗ

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας έδωσε το “παρών” σε μνημόσυνο για τον πρώην βουλευτή Ροδόπης, Αχμέτ Σαδίκ και φύτεψε ένα πλατάνι στα κοιμητήρια.

ΜΕΒΛΟΥΤ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ - KOMOTHNH - ΘΡΑΚΗ

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ολοκλήρωσε την ιδιωτική επίσκεψη στην Κομοτηνή νωρίς το απόγευμα και αναχώρησε για την Αθήνα, όπου τη Δευτέρα θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Ειδήσεις σήμερα:

Σακελλαροπούλου: Το Σούλι είναι διαχρονικό σύμβολο του αγώνα για την ελευθερία (εικόνες)

Οι πληρωμές από Υπουργείο Εργασίας, e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ

Πάτρα: επιτέθηκαν και τραυμάτισαν αστυνομικούς που τους χάλασαν το γλέντι!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ