Υγεία - Περιβάλλον

31 Μαΐου 2021 18:20 Τελευταία ενημέρωση : 31 Μαΐου 2021 20:21

Κορονοϊός: “Λύγισε” η Μαρία Θεοδωρίδου για τον θάνατο της 44χρονης (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι είπε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα και τον εμβολιασμό παιδιών.

Κορονοϊός: “Λύγισε” η Μαρία Θεοδωρίδου για τον θάνατο της 44χρονης (βίντεο)
-

Συλλυπητήρια στην οικογένεια της 44χρονης Γλυκερίας από την Κρήτη, που έχασε τη ζωή της λόγω του σπάνιου συνδρόμου που παρουσίασε μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca, έδωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ξεκινώντας την ενημέρωση της Δευτέρας, ενώ ήταν εμφανής η συναισθηματική της φόρτιση.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών με προοπτική επέκτασης εμβολιασμού σε μικρότερες ηλικίες. Ανέφερε ότι Αμερική και Καναδάς ήδη εμβολιάζουν τα παιδιά, ο ΕΜΑ ενέκρινε τον εμβολιασμό των παιδιών με εμβόλιο mRNA.

Μίλησε για αποτελεσματικότητα του εμβολίου 100%, σύμφωνα με μελέτη, αλλά επειδή ήταν μικρή μελέτη δεν θα μπορούσε να ανιχνεύσει σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Η Επιτροπή έκρινε ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων και ειδικά για παιδιά με υποκείμενα νοσήματα, είπε και σημείωσε ότι η έγκριση από τον ΕΜΑ σηματοδοτεί την έναρξη για κάθε χώρα να καθορίσει την στρατηγικής της.

Είπε πως οι παράγοντες που πρέπει να συνεκτιμηθούν είναι η συμμετοχή των παιδιών στην διασπορά, τα πλεονεκτήματα από τον εμβολιασμό σε σχέση με την εκπαίδευση, την ασφάλεια του εμβολίου και την αποδοχή του εμβολίου από τους γονείς και επεσήμανε: Η Εθνική Επιτροπή θα μελετήσει όλες τις παραμέτρους για τον εμβολιασμό των παιδιών, που δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιάννος Παπαντωνίου: Ελεύθερος για την υπόθεση του ακινήτου στη Σύρο

Πιστοποιητικό εμβολιασμού – Κομισιόν: Κανένας περιορισμός για τους κατόχους

Τσαβούσογλου σε Δένδια: Η Τουρκία θέλει σχέσεις με την Ελλάδα χωρίς όρους και προϋποθέσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ