Καιρός

04 Ιουνίου 2021 06:03 Τελευταία ενημέρωση : 04 Ιουνίου 2021 06:49

Καιρός: ζέστη, βοριάδες και τοπικές μπόρες την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που θα εκδηλωθούν οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος προβλέπεται για την Παρασκευή ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στα βορειοανατολικά ορεινά αναμένονται τοπικοί όμβροι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο ανατολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φθάσει κατά τόπους τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις στα ανατολικά, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά. Στα υπόλοιπα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές και τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία νοτιοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου και στην Θράκη έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από νωρίς το μεσημέρι στα νότια, τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπονται στα βορειοανατολικά λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αυξηθούν και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος προβλέπεται για την Κυριακή ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα πνέουν αρχικά ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί, 3 έως 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: ξυλοδαρμός μαθήτριας για μια παρεξήγηση

Αγία Βαρβάρα: γυναίκα βρέθηκε νεκρή με τραύματα στο κεφάλι

Εμβόλιο AstraZeneca – Χιλή: αναστέλλεται η χορήγηση της δεύτερης δόσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ