Αθλητικά

13 Ιουνίου 2021 19:25 Τελευταία ενημέρωση : 14 Ιουνίου 2021 14:17

Euro 2020: Ήξερες ότι η Ουκρανία...

Διάβασέ μου το...

Ο Μανώλης Μανής σταχυολογεί μικρές "λεπτομέρειες" για τις ομάδες, που παίρνουν μέρος στην "μεγάλη γιορτή της μπάλας", που προβάλλεται απο τον ΑΝΤ1.

Euro 2020: Ήξερες ότι η Ουκρανία...
-

Η Ουκρανία θα αγωνιστεί στο Euro 2020 υπό τις οδηγίες του Αντρέι Σεβτσένκο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ομάδα προκρίνεται απευθείας σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Ουκρανία κατέλαβε την 1η θέση στον 2ο Προκριματικό Όμιλο, αφήνοντας πίσω τις Πορτογαλία, Σερβία, Λουξεμβούργο και Λιθουανία.

Οι δύο προηγούμενες συμμετοχές της σε EURO ήταν ως συνδιοργανώτρια το 2012, ενώ το 2016 χρειάστηκε την διαδικασία των πλέι οφ, όπου απέκλεισε την Σλοβενία.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ - ΖΙΝΤΣΕΝΚΟ - EURO 2020

Οι εκλεκτοί του Σεβτσένκο

Στην τελική 26άδα των ποδοσφαιριστών που θα εκπροσωπήσουν την Ουκρανία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατέληξε ο Αντρέι Σεβτσένκο στο πρώτο του μεγάλο τουρνουά ως προπονητής της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Χωρίς μεγάλες απουσίες, με μόλις 3 επιθετικούς και με 18 από τους 26 κληθέντες να αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία της Ουκρανίας (17 εξ αυτών είτε στη Σαχτάρ είτε στη Ντινάμο Κιέβου), ο πολύπειρος βετεράνος επιθετικός συνέθεσε την καλύτερη δυνατή αποστολή, προκειμένου να κυνηγήσει την καλύτερη δυνατή επίδοση στη διοργάνωση.

Τα ονόματα των παικτών που ξεχωρίζουν ανάμεσα στα υπόλοιπα είναι αυτά του Αλεξάντερ Ζιντσένκο της Μάντσεστερ Σίτι, του Αντρέι Γιαρμολένκο της Γουέστ Χαμ αλλά και του 36χρονου τερματοφύλακα της Σαχτάρ, Αντρέι Πιατόφ, ο οποίος φιλοδοξεί σε πρόκριση της Ουκρανίας στη φάση των 16, προκειμένου να έχει την ευκαιρία να συμπληρώσει 100 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος.

Πρώτος αγώνας για τους Ουκρανούς στη διοργάνωση θα είναι αυτός κόντρα στην Ολλανδία στις 13 Ιουνίου, με την Αυστρία και τη Βόρεια Μακεδονία να συμπληρώνουν τον όμιλο.

Αναλυτικά η αποστολή της εθνικής Ουκρανίας:

Τερματοφύλακες: Γκιόργκι Μπουστσάν (Ντιναμό Κιέβου), Αντρέι Πιατόφ (Σαχτάρ), Ανατόλι Τρουμπίν (Σαχτάρ).

Αμυντικοί: Εντουάρντ Σομπόλ (Μπριζ), Ιλια Ζαμπάρνι (Ντιναμό Κιέβου), Βιτάλι Μικολένκο (Ντιναμό Κιέβου), Αλεξάντερ Καραβέεβ (Ντιναμό Κιέβου), Αλεξάντερ Τίμτσικ (Ντιναμό Κιέβου), Ντένις Ποπόβ (Ντιναμό Κιέβου), Σεργκέι Κρίβτσοβ (Σαχτάρ), Νικολάι Ματβιένκο (Σαχτάρ).

 Μέσοι: Γκιόργκι Σουντάκοβ (Σαχτάρ), Τάρας Στεπανένκο (Σαχτάρ), Μάρλος (Σαχτάρ), Σέρχι Σίντορτσουκ (Ντιναμό Κιέβου), Νικολάι Σαραπένκο (Ντιναμό Κιέβου), Βίκτορ Τσιγκάνκοβ (Ντιναμό Κιέβου), Αντρέι Γιαρμολένκο (Γουέστ Χαμ), Ρουσλάν Μαλινόφσκι (Αταλάντα), Εβγκένι Μακαρένκο (Κορτράικ), Αλεξάντερ Ζιντσένκο (Μαν. Σίτι), Ρόμαν Μπεζους (Γάνδη), Αλεξάντερ Ζούμπκοβ (Φερεντσβάρος).

Επιθετικοί: Ρόμαν Γιάρεμτσουκ (Γάνδη), Αρτέμ Μπεσεντιν (Ντιναμό Κιέβου), Αρτέμ Ντόβμπικ (Ντνίπρο)

EURO 2020 - ΑΝΤ1

Το Euro 2020 «δυνατά» στον ΑΝΤ1

Το EURO 2020 ξεκίνησε και τα μεγαλύτερα αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου παίζουν μπάλα στο γήπεδο του ΑΝΤ1! 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Αντουάν Γκριεζμάν, o Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, και πολλοί άλλοι άσοι του ποδοσφαίρου, θα μας χαρίσουν μεγάλες συγκινήσεις και μαγικές στιγμές με τη «στρογγυλή θεά», στη μάχη για την κορυφή και την κατάκτηση του EURO 2020. 

O ANT1 μεταδίδει όλα τα ματς της διοργάνωσης, ενώ η ποδοσφαιρική πανδαισία συμπληρώνεται από τρεις καθημερινές εκπομπές.

EUROSHOW

«EUROSHOW»

Η εκπομπή «EUROSHOW» με τους Αντώνη Καρπετόπουλο, Γρηγόρη Παπαβασιλείου και Γιώργο Λιώρη έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 11 Ιουνίου στις 21:00.

Εκλεκτοί καλεσμένοι, ζωντανές συνδέσεις και πολλές εκπλήξεις, μετά από τις σπουδαίες αναμετρήσεις της ημέρας, τα μεσάνυχτα, στο «EUROSHOW». 

Όλο το αθλητικό δυναμικό του ΑΝΤ1 θα μεταφέρει όλες τις πληροφορίες και τις εξελίξεις από το EURO 2020! 

#Euroshow_Ant1

  • Instagram: @euro2020_ant1
  • Twitter: @euro2020_ant1
  • Facebook: @euro2020ant1

EURODAY

«EURODAY»

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου και κάθε μεσημέρι στις 15:00, το «EURODAY» με τους Δημοσθένη Γεωργακόπουλο και Ηλία Βλάχο ανοίγει το ποδοσφαιρικό δεκάωρο πρόγραμμα του σταθμού για το μεγαλύτερο αθλητικό event του καλοκαιριού.

Η εκπομπή θα μας βάζει στο κλίμα των αγώνων της ημέρας με όλα τα τελευταία νέα των ομάδων, τα παραλειπόμενα από την επετειακή διοργάνωση, αλλά και μέσα από πλούσια αφιερώματα. Το μενού, λίγο πριν από τη σέντρα των αγώνων, θα περιλαμβάνει εκλεκτούς καλεσμένους, ζωντανές συνδέσεις σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, social media με τη συμμετοχή του κοινού και πολλές εκπλήξεις. 

«EURODAY» με τους Δημοσθένη Γεωργακόπουλο και Ηλία Βλάχο.

#Euroday_Ant1

ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ

«ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ»

Σταύρος Σβήγκος, Γιώργος Λέντζας, Νικόλας Ράπτης και Χάρης Νταρζάνος έρχονται στον ΑΝΤ1 με την εκπομπή «ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ».

Η ανατρεπτική παρέα μαζεύεται κάθε βράδυ στην… ταράτσα για να σχολιάσει με χιουμοριστική διάθεση και ιδιαίτερο τρόπο τα highlights του EURO 2020 και όχι μόνο. Ο Σταύρος, ο Γιώργος, ο Νικόλας και ο Χάρης θα συγκρούονται για τις αγαπημένες τους εθνικές ομάδες και θα μεταφέρουν χρηστικές οδηγίες για την παρακολούθηση των αγώνων. 

#PaiksteMpala 

«ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ» με τους Σταύρο Σβήγκο, Γιώργο Λέντζα, Νικόλα Ράπτη, Χάρη Νταρζάνο.

Ειδήσεις σήμερα:

Euro 2020 - Βέλγιο: Νοοτροπία όπως το 2018 ή “αντίο” νωρίς

ΑΝΤ1: Επαίσχυντο το διαφημιστικό σποτ του Συνεδρίου Γονιμότητας

Φραγκογιάννης στον ΑΝΤ1 για τα ελληνοτουρκικά και την επένδυση στην Αστυπάλαια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ