Καιρός

06 Ιουνίου 2021 06:33

Καιρός: άνοδος θερμοκρασίας και τοπικές βροχές την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Που θα «πέσουν» οι μπόρες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Κυριακή προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος καιρός. Τοπικοί όμβροι θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες, στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα νότια πελάγη, τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι-νοτιοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά, όπου στα ανατολικά πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου και στη Θράκη έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τοπικά πιο πυκνές στα ηπειρωτικά ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί-βορειοδυτικοί, έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου και στα ηπειρωτικά έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια τοπικά δυτικοί έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα ανατολικά οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στην Κρήτη τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί, με ένταση 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Για την Δευτέρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από τις μεσημβρινές ώρες, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και βαθμιαία στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και στη Θράκη και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι, στα κεντρικά και τα νότια, θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και νότια και μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα βόρεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός – ΗΠΑ: Δώρο στην Ταϊβάν 750.000 δόσεις εμβολίων

Κίνα: Νεκροί από επίθεση με μαχαίρι

“Η Φάρμα”: Ο Θανάσης Πάτρας αποχώρησε (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ