Αθλητικά

22 Ιουνίου 2021 15:49

Euro 2020 - Allianz Arena: “Όχι” της UEFA για φωτισμό στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+

Διάβασέ μου το...

Αρνητική απάντηση στο αίτημα του δήμου του Μονάχου για το φωτισμό του γηπέδου όπου θα διεξαχθεί το Γερμανία – Ουγγαρία.

Euro 2020 - Allianz Arena: “Όχι” της UEFA για φωτισμό στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+
-

Η UEFA απάντησε αρνητικά στον φωτισμό της «Allianz Arena» στα χρώματα του ουράνιου τόξου της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, μία ημέρα πριν την αναμέτρηση Γερμανία-Ουγγαρία (23/6, 22:00) για την 3η και τελευταία αγωνιστική στον 6ο όμιλο του EURO 2020.

Οι φορείς της πόλης του Μονάχου, θέλησαν να προβούν σε αυτήν την ενέργεια, αντιδρώντας σε έναν νόμο που ψηφίσθηκε πρόσφατα στην Ουγγαρία.

Ωστόσο, η απάντηση της UEFA, ήταν σαφής: «Σύμφωνα με το καταστατικό της, η UEFA είναι ένας πολιτικά και θρησκευτικά ουδέτερος οργανισμός. Δεδομένου του πολιτικού πλαισίου αυτού του αιτήματος -ενός μηνύματος που στοχεύει σε μια απόφαση που έλαβε το ουγγρικό εθνικό κοινοβούλιο- η UEFA πρέπει να το απορρίψει», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, υποστηρίζει πως «κατανοεί ότι η πρόθεση είναι να σταλεί ένα μήνυμα για την προώθηση της πολυμορφίας και της ένταξης», ωστόσο αποδέχεται την ιδέα και προτείνει εναλλακτικές ημερομηνίες για τον φωτισμό του σταδίου στα χρώματα του ουράνιου τόξο: «Είτε στις 28 Ιουνίου -που είναι η Ημέρα απελευθέρωσης (σ.σ. τοπική ομοφυλοφιλική υπερηφάνεια)- είτε μεταξύ 3 και 9 Ιουλίου που αντιστοιχεί στην εβδομάδα της Christopher Street Day στο Μόναχο».

«Ο ρατσισμός, η ομοφοβία, ο σεξισμός και όλες οι μορφές διακρίσεων είναι ένας λεκές στις κοινωνίες μας. Και αντιπροσωπεύουν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το παιχνίδι, σήμερα. Η διακριτική συμπεριφορά το έχει μολύνει. Τόσο σε αγώνες, όσο και έξω από τα γήπεδα, αλλά και στις διαδικτυακές συζητήσεις γύρω από το άθλημα που αγαπάμε», καταλήγει η ανακοίνωση της UEFA.

Υπερθέαμα στον ΑΝΤ1

Οι αγώνες της τρίτης αγωνιστικής του Euro 2020 θα μεταδοθούν απευθείας από τον ΑNT1 και το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, ενώ η ποδοσφαιρική πανδαισία εμπλουτίζεται με εκπομπές και εκλεκτούς καλεσμένους.

Κάθε μεσημέρι στις 16:00 το “Euroday” με τους Δημοσθένη Γεωργακόπουλο και Ηλία Βλάχο θα ανοίγει το ποδοσφαιρικό δεκάωρο πρόγραμμα του σταθμού για το μεγαλύτερο αθλητικό event του καλοκαιριού.

Σταύρος ΣβήγκοςΓιώργος ΛέντζαςΝικόλας Ράπτης και Χάρης Νταρζάνος είναι στον ΑΝΤ1 με την εκπομπή “Παίξτε μπάλα”. Η ανατρεπτική παρέα θα μαζεύεται κάθε βράδυ στην… ταράτσα, για να σχολιάσει με χιουμοριστική διάθεση και ιδιαίτερο τρόπο τα highlights του Euro 2020 και όχι μόνο.

Επίσης, στην εκπομπή “Euroshow” με τους Αντώνη Καρπετόπουλο, Γρηγόρη Παπαβασιλείου και Γιώργο Λιώρη, δίνεται καθημερινά γύρω στις 00:00 το στίγμα των αγώνων του μεγάλου ποδοσφαιρικού γεγονότος του καλοκαιριού. Εκλεκτοί καλεσμένοιζωντανές συνδέσεις και πολλές εκπλήξεις, μετά από τις σπουδαίες αναμετρήσεις της ημέρας, τα μεσάνυχτα, στο “Euroshow”.

Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά - Δικηγόρος πιλότου: Έδωσε το κινητό του στην αστυνομία 20 ημέρες μετά το συμβάν

Φλώρινα: το χαλάζι έφερε προβλήματα στην πόλη (εικόνες)

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν – Ερντογάν: Επικοινωνία πριν τη Σύνοδο Κορυφής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ