Καιρός

29 Ιουνίου 2021 06:04 Τελευταία ενημέρωση : 29 Ιουνίου 2021 07:05

Καιρός: ζέστη και βοριάδες την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται μπόρες στην διάρκεια της ημέρας. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός για την Τρίτη. Υπάρχει πιθανότητα όμβρων στα βορειοανατολικά ορεινά, τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα νοτιοανατολικά, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 37 με 39 και στα νησιά τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου, όμως στα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ και το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι-νοτιοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στη Θεσσαλία έως 39 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη επίσης προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά. Στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά, 3 με 5 μποφόρ, δε στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Χατζηδάκης: πιθανή η ένταξη νέων επαγγελματιών στο σύστημα επικουρικής ασφάλισης

Μαΐάμι: αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από την κατάρρευση της πολυκατοικίας

Μεξικό – μαριχουάνα: αποποινικοποιήθηκε η χρήση της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ