Πολιτική

02 Ιουλίου 2021 16:15 Τελευταία ενημέρωση : 02 Ιουλίου 2021 20:02

Χρήστος Παππάς: Στις φυλακές Δομοκού ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής

Διάβασέ μου το...

"Επανένωση" της Χρυσής Αυγής πίσω από τα κάγκελα των φυλακών Δομοκού.

Χρήστος Παππάς: Στις φυλακές Δομοκού ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής
-

Τρόφιμος των φυλακών Δομοκού θα είναι, στο εξής, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ύστερα από απόφαση του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών.

Ο καταδικασθείς ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης πήρε τον δρόμο για τη φυλακή όπου κρατούνται και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ο Χρήστος Παππάς μεταφέρθηκε στο Εφετείο περίπου στις 12:00 και ο εισαγγελέας τού επέδωσε το φυλακιστήριο. Φέρεται πως δεν κατέβηκε ποτέ από το όχημα της αυτοκινητοπομπής που τον μετέφερε στο Εφετείο, αλλά ανέβηκε στην εισαγγελία μόνο ο συνήγορός του.

Ακολούθησε η 52χρονη Ουκρανή, στο σπίτι της οποία συνεληφθη ο Παππας. Το Αυτόφωρο επέβαλε στην 52χρονη ποινή φυλάκισης 30 μηνών, εκ των οποίων οι τρεις εκτιτέοι και οι υπόλοιποι με αναστολή.

 Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου, έδωσε όμως στην έφεση αναστέλλουσα δύναμη και ως εκ τούτου αφήνεται ελεύθερη. 

Η 52χρονη υποστήριξε ότι επρόκειτο περί μιας κοινωνικής-εθιμοτυπικής επίσκεψης του Χρήστου Παππά στο σπίτι της. Ήταν προσωρινή η παραμονή του στο διαμέρισμα και ούτε κοιμήθηκε ούτε διέμεινε ποτέ εκεί μόνιμα.

52χρονη Ουκρανή - Χρήστος Παππάς

Ο Χρήστος Παππάς ήταν… περαστικός από το σπίτι στου Ζωγράφου, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης, «ήθελε να παραδοθεί, μου είχε στείλει μαθαίνω ένα γράμμα αλλά δεν το έχω πάρει ακόμα, ακόμη δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Νομίζω πως βρισκόταν στην Αθήνα».

Πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Χρήστου Παππά, στο σπίτι στου Ζωγράφου, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη, ήταν περαστικός και δεν ήταν το κρησφύγετό του.

"Επανένωση" της ΧΑ

Στις φυλακές Δομοκού βρίσκονται όλοι οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου που βρίσκεται στις φυλακές Μαλανδρίνου μαζί με τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.

Ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έδωσε ήδη μια πρώτη συνέντευξη στον διευθυντή των φυλακών και στην συνέχεια οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο, όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό, όπου θα παραμείνει απόψε και για μία εβδομάδα ή 14 μέρες, ενώ παράλληλα θα υποβληθεί σε μοριακά τεστ και αναλύσεις για Covid-19.

Χρήστος Παππάς - εφετείο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παππάς εξέφρασε την επιθυμία να διαμείνει μαζί με τον Γιάννη Λαγό, αλλά αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες, αφού σταθμιστούν όλοι οι παράγοντες, προκειμένου να διατηρηθούν ισορροπίες μέσα στη φυλακή.

Πάντως, και ο ειδικός χώρος που θα κρατηθεί προσωρινά ο Χρήστος Παππάς, βρίσκεται επίσης στην πτέρυγα που βρίσκονται και τα άλλα φυλακισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορονοϊός - Πελώνη: Περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους μέχρι το τέλος της πανδημίας

Πανελλήνιες 2021: Βαθμολογίες με... sms - Πότε θα ανακοινωθούν

Ο δολοφόνος του Σεργιανόπουλου επέστρεψε στη φυλακή