Κοινωνία

10 Ιουλίου 2021 11:41 Τελευταία ενημέρωση : 11 Ιουλίου 2021 00:43

Φωτιά στον Βαρνάβα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Στη "μάχη" και εναέρια μέσα.

Φωτιά στον Βαρνάβα (εικόνες)
-

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, το πρωί του Σαββάτου, μετά από φωτιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα Αττικής, χωρίς να απειλεί, προς το παρόν, κατοικημένη περιοχή.

Η φλόγες καίνε δασική έκταση με πουρνάρια και πεύκα νότια του χωριού, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης, που διαρκώς ενισχύεται, έχει οργανωθεί από την πυροσβεστική, με 67 πυροσβέστες, 16 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρο τμήμα, το μηχανοκίνητο τμήμα, καθώς και πέντε ελικόπτερα , έξι αεροσκάφη, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το ρωσικό Beriev.

Παράλληλα, μεταβαίνουν από την Πυροσβεστική Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες.  

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, τα οποία δεν κινδυνεύουν από τη φωτιά, καθώς ο άνεμος φυσάει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Φωτιά - Βαρνάβας

Λόγω της φωτιάς διακοπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα- Καπανδριτίου από το ύψος της οδού Αθηνών, στη Ρήγα Φεραίου (λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά στο ρεύμα προς Βαρνάβα, και στην οδό 25ης Μαρτίου και νήσου Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα. Επίσης στην Ανώνυμη Οδό από το ύψος του χωριού Βόθωνα στο ρεύμα προς Γραμματικό.

Φωτιά - Βαρνάβας

Σε ύφεση ήταν η πυρκαγιά  αργά το βράδυ του Σαββάτου . Επιχειρούν 79 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., με την  συνδρομή του Στρατού, υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος  Στέφανος  Κολοκούρης.


Ειδήσεις σήμερα:

Εστίαση – Πέτσας: Επανεξετάζεται το πλαίσιο λειτουργίας

Πανελλήνιες 2021 - Βάσεις: Οι πρώτες εκτιμήσεις

Έρικσεν: Πώς μπορεί να αποφευχθεί ο αιφνίδιος θάνατος στους αθλητές