Κόσμος

16 Ιουλίου 2021 08:21 Τελευταία ενημέρωση : 16 Ιουλίου 2021 20:57

Κύπρος: Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά σκάφους του Λιμενικού

Διάβασέ μου το...

Η τουρκική ακταιωρός ακολούθησε το σκάφος του Λιμενικού μέχρι σχεδόν την είσοδο του λιμανιού στην είσοδο της Πόλη Χρυσοχούς.

Κύπρος: Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά σκάφους του Λιμενικού
-

Νέα τουρκική πρόκληση τα ξημερώματα στην Τυλληρία της Κύπρου.

Σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι της Πόλης Χρυσοχούς και εκτελούσε θαλάσσια περιπόλια περίπου 11 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Τυλληρίας βρέθηκε αντιμέτωπο με τουρκική ακταιωρό.

Το τούρκικο σκάφος άναψε τους προβολής του και τους έστρεψε προς το σκάφος του Λιμενικού προτού προχωρήσει σε δύο πυροβολισμούς στον αέρα για εκφοβισμό. Το σκάφος του Λιμενικού αποχώρησε από την περιοχή όμως η τουρκική ακταιωρός το ακολούθησε μέχρι την είσοδο του λιμανιού, στην είσοδο της Πόλη Χρυσοχούς. Από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας γίνονται τα απαραίτητα διαβήματα προς τα Ηνωμένα Έθνη.

Κάθε ενέργεια βίας στη Μεσόγειο «είναι λυπηρή» τόνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδια για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Ναμπίλα ΜασράλιΕρωτηθείσα σχετικά με αναφορές για περιστατικό μεταξύ τουρκικής ακταιωρού και του κυπριακού Λιμενικού, η κυρία Μασράλι ανέφερε: «Προς το παρόν δεν έχουμε λεπτομέρειες για τις αναφορές γι' αυτό δε μπορούμε να σχολιάσουμε». Υπογράμμισε ωστόσο, ότι «κάθε ενέργεια βίας από οποιουσδήποτε παράγοντες στην Μεσόγειο είναι λυπηρή». Παράλληλα, προσέθεσε ότι «η ΕΕ έχει στρατηγικό ενδιαφέρον για σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ανάπτυξη μιας σχέσης συνεργασίας και αμοιβαίας επωφελούς σχέσης με την Τουρκίας». Τέλος, επισήμανε ότι «από την Τουρκία αναμένεται ξεκάθαρη δέσμευση για σχέσεις καλής γειτονίας και εξομάλυνση της σχέσης με την Δημοκρατία της Κύπρου».


«Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά σκάφος του κυπριακού λιμενικού, εντός φυσικά της «ευρωπαϊκής» Κύπρου. Την ώρα που η κυβέρνηση μιλά για διάλογο και γνωστά ΜΜΕ παρουσιάζουν την Τουρκία ως «διαλλακτική», αυτή επιχειρεί νέο Αττίλα ανοίγοντας πυρ κατά Κυπρίων, παραμονές της νέας εισβολής του Ερντογάν στα Βαρώσια. Η ενέργεια αυτή θα έπρεπε ήδη να έχει ενεργοποιήσει το άρθρο 42 παράγραφος επτά της συνθήκης της ΕΕ. Φαίνεται όμως ότι η συνθήκη της ΕΕ υπάρχει όχι για να υπερασπίζεται  αλλά για να στραγγαλίζει τα έθνη προς όφελος της Γερμανίας. Η αφωνία όμως της ελληνικής κυβέρνησης είναι προκλητική και παραπέμπει στις πλέον σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ιστορίας μας. Είναι πλέον απολύτως επιβεβλημένη η διακοπή κάθε συζήτησης με την Τουρκία και η επιβολή συνολικού εμπάργκο στις οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές», αναφέρει η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωση της.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη Σάμο: ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Κορονοϊός - Εστίαση: πρεμιέρα για τα νέα μέτρα και εντατικοί έλεγχοι

Το Μεγάλο Σχίσμα: Η διαίρεση των Εκκλησιών και οι αφορισμοί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ