Κοινωνία

18 Ιουλίου 2021 09:50 Τελευταία ενημέρωση : 18 Ιουλίου 2021 16:39

Φολέγανδρος: Ομολόγησε το έγκλημα ο 30χρονος

Διάβασέ μου το...

Τι είπε στην Αστυνομία ο 30χρονος για τα κίνητρα της πράξης του. Πώς έριξε την 26χρονη στη θάλασσα. Το χρονικό της σύλληψής του.

Φολέγανδρος: Ομολόγησε το έγκλημα ο 30χρονος
-

Ομολόγησε τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς ο 30χρονος σύντροφός της, ο οποίος συνελήφθη λίγες ώρες αφού η σορός της κοπέλας εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς από ψαράδες.

Ο φίλος του θύματος παραδέχθηκε ότι έσπρωξε στη θάλασσα την 26χρονη, αφού πρώτα έβγαλε εκτός δρόμου το αυτοκίνητο και το έριξε σε βραχώδη πλαγιά. Η κοπέλα βγήκε από το όχημα και αφού την ακολούθησε, την έριξε στο νερό. Υποστηρίζει δε ότι βούτηξε στη συνέχεια για να τη σώσει αλλά όταν διαπίστωσε ότι δεν είχε τις αισθήσεις της, καθώς χτύπησε το κεφάλι της σε βράχια, την άφησε και έφυγε.

Ο 30χρονος, ο οποίος μαζί με την άτυχη κοπέλα έκαναν κάμπινγκ στο νησί, απέδωσε την πράξη του στους συνεχείς τσακωμούς που είχαν τον τελευταίο καιρό, ενώ δηλώνει μετανιωμένος.

Την ίδια ώρα έγιναν γνωστά τα ακριβή αίτια θανάτου της 26χρονης. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η κοπέλα έπεσε βαριά τραυματισμένη στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της από πνιγμό. Η άτυχη κοπέλα έφερε κακώσεις στα χέρια, τα πόδια και την πλάτη από την πτώση της στα βράχια.


Η μαρτυρία που οδήγησε στη σύλληψή του

Η μαρτυρία μιας γυναίκας ήταν εκείνη που οδήγησε τις Αρχές στα ίχνη του. Μιλώντας στο Open τόνισε πως αρχικά είδε τη φωτογραφία του 30χρονου να κυκλοφορεί στο facebook, καθώς την είχαν κοινοποιήσει φίλοι της και σημείωσε πως είχε συγκρατήσει τον νεαρό στη μνήμη της λόγω της κόμμωσής του.

«Είχε χαρακτηριστικό μαλλί και το συγκράτησαΠεράσαμε από τον τόπο του συμβάντος κι εκεί στο αυτοκίνητο είδα ξαφνικά να ξεπροβάλλει ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε παρόμοια μαλλιά με τη φωτογραφία που είχα δει» είπε η γυναίκα και πρόσθεσε: «Αυτομάτως το μυαλό μου πήγε στη φωτογραφία που είχα δει και στη συνέχεια καλέσαμε την αστυνομία. Αργότερα έμαθα πως όντως ήταν αυτός που αναζητούσαν και συνελήφθη από τις Αρχές».

Φολέγανδρος - έγκλημα - 26χρονη

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να του περάσουν χειροπέδεςΦέρεται να τους πέταξε πέτρες και να απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει. Τελικά πείστηκε να ακολουθήσει τους αστυνομικούς στο περιπολικό, ώστε να μεταφερθεί στο Λιμεναρχείο της Φολεγάνδρου, όπου και πέρασε το βράδυ.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο 30χρονος, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου, όταν βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη στην περιοχή οι έρευνες για το θάνατο της συντρόφου του, κρυβόταν κάπου εκεί κοντά και μάλιστα δεν αποκλείουν να παρακολουθούσε τους άνδρες της ΕΛΑΣ.


Η μητέρα, ο πατέρας και τα τρία αδέλφια της 26χρονης φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς ανέθεσαν το βήμα της υποστηρίξεως της κατηγορίας εις βάρος του δράστη της ανθρωποκτονίας που συνέβη στη Φολέγανδρο στον Αλέξη ΚούγιαΌπως τονίζεται από το γραφείο του, η προανάκριση διεξάγεται από τους αξιωματικούς και τους αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος της Φολέγανδρου.

Αναμένεται δε η ολοκλήρωση της δικογραφίας, η μεταφορά του κατηγορουμένου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου και ο διορισμός Ανακριτή, ώστε να ξεκινήσουν οι επιβεβλημένες διαδικαστικές νόμιμες πράξεις για την άσκηση των δικαιωμάτων της οικογένειας.

Όπως σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας του δράστη, αυτό που έχει ενδιαφέρον για εμάς είναι να πληροφορηθούμε το περιεχόμενο της ιατροδικαστικής έκθεσης και της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από το Αστυνομικό Τμήμα στην Φολέγανδρο».

Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανία - Πλημμύρες: μεγαλώνει η μαύρη λίστα

Σεισμός στο Ηράκλειο

Ουάσινγκτον: πυροβολισμοί σε στάδιο μπέιζμπολ (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ