Καιρός

23 Ιουλίου 2021 07:03 Τελευταία ενημέρωση : 23 Ιουλίου 2021 08:29

Καιρός: Ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές βροχές την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχοπτώσεις. Πώς θα κυμανθεί η θερμοκρασία ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Παρασκευή στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με πρόσκαιρη συννεφιά στα ηπειρωτικά το απόγευμα. Ωστόσο, στην κεντρική Μακεδονία, στην ανατολική Θεσσαλία και στις Σποράδες προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 4-6 και στα ανατολικά μετά το πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αίθριος σε γενικές γραμμές, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά κατά τόπους στην Ήπειρο θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ωστόσο στην ανατολική Θεσσαλία και στις Σποράδες υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 και το μεσημέρι-απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 29 βαθμούς, ενώ στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα τους 33, ενώ στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μετάλλαξη Δέλτα: μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Pfizer

Φωτιά στο Μάτι: προσπάθεια επούλωσης των πληγών

Τοπαλούδης για έγκλημα στη Φολέγανδο: να αυστηροποιηθούν οι ποινές (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ