Καιρός

24 Ιουλίου 2021 07:03 Τελευταία ενημέρωση : 24 Ιουλίου 2021 08:16

Καιρός: Βροχές και βοριάδες το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Που θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή.

-

Το Σάββατο στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία προβλέπονται σταδιακά τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά ορεινά τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και από τις προμεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση θα σημειωθεί το βράδυ. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, ενώ στην Μακεδονία αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες με βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί και το βράδυ έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 35 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ. Στην ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή 25 Ιουλίου και μόνο στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 και πιθανώς τοπικά κατά τη διάρκεια της ημέρας 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 34 και τοπικά στα δυτικά τους 35 με 36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 33, ενώ στις Κυκλάδες και την Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ισχυρός σεισμός στο Ηράκλειο

Θήβα: μαφιόζικη εκτέλεση άνδρα έξω από το σπίτι του (βίντεο)

Κορονοϊός: Πού θα γίνονται δωρεάν τεστ το Σάββατο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ