Καιρός

27 Ιουλίου 2021 07:04 Τελευταία ενημέρωση : 27 Ιουλίου 2021 08:02

Καιρός: Καύσωνας την Τρίτη στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας

Διάβασέ μου το...

40άρια θα “χτυπήσει” ο υδράργυρος. Σε ποιες περιοχές αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες. Αναλυτική πρόγνωση.

-

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως μέχρι 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο. Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη δυτική, στην κεντρική και στη βόρεια χώρα. Οι υψηλότερες τιμές προβλέπεται να σημειωθούν στη δυτική Στερεά, το εσωτερικό της Ηπείρου και τη Θεσσαλία έως 39-40 βαθμούς, στην κεντρική Μακεδονία έως 39 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 μποφόρ και το απόγευμα πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία και στη Θράκη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος σε γενικές γραμμές, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Ήπειρο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί και από τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 36 βαθμούς, στα ηπειρωτικά από 20 έως 38 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και κατά τόπους στην Ήπειρο έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θεσσαλία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 και κατά τόπους στη Θεσσαλία έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 και στη νότια Κρήτη μέχρι 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Γενικά αίθριος θα είναι καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στο Αιγαίο τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα σχεδόν σε όλη τη χώρα. Ειδικότερα, στην ηπειρωτική Ελλάδα οι υψηλότερες τιμές προβλέπεται να σημειωθούν στη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία (έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου) και στην κεντρική Μακεδονία (έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου). Στη νησιωτική Ελλάδα οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου (έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου).

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: θετικός ο Άδωνις Γεωργιάδης

Κατάρρευση πολυκατοικίας στο Μαϊάμι: Αναγνωρίστηκε και η τελευταία σορός

Τζένη Καρέζη: σαν σήμερα έκλεισαν τα ωραιότερα μάτια του κινηματογράφου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ