Κοινωνία

28 Ιουλίου 2021 09:58 Τελευταία ενημέρωση : 28 Ιουλίου 2021 20:08

Φωτιά στην Σταμάτα: Συνελήφθη ο μελισσοκόμος για εμπρησμό

Διάβασέ μου το...

Ο συλληφθείς οδηγείται στον εισαγγελέα με την κατηγορία του εμπρησμού.

Φωτιά στην Σταμάτα: Συνελήφθη ο μελισσοκόμος για εμπρησμό
-


Σε σύλληψη μετατράπηκε, η προσαγωγή 64χρονου Αλβανού μελισσοκόμου, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο συλληφθείς, ο οποίος πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα με την κατηγορία του εμπρησμού, έχει μελίσσια στον λόφο πάνω από το νεκροταφείο της Σταμάτας, απ' όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά. 

Όσον αφορά τα τέσσερα άτομα που είχαν προσαχθεί, αφέθηκαν ελεύθερα αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Στάχη έγιναν σπίτια και αυτοκίνητα

Μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1, ο Βασίλης Κλεφτάκης, Πρόεδρος της κοινότητας Ροδόπολης σημείωσε πως έχουν υποστεί ζημιές περίπου 20 σπίτια, ενώ κάηκαν πολλά αυτοκίνητα. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, είπε πως η κατάσταση το απόγευμα είναι λίγο καλύτερη από τις προηγούμενες ώρες, αλλά υπάρχουν αναζωπυρώσεις που δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως απέδωσε η τεράστια κινητοποίηση των Αρχών και η προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων. Επεσήμανε πως τις επόμενες ώρες θα γίνει αποτίμηση των καταστροφών και θα κριθεί εάν θα επιτραπεί σε κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Αυτοψία κλιμακίου του ΚΙΝΑΛ στις πληγείσες περιοχές 

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής πραγματοποίησε αυτοψία στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές του δήμου Διονύσου.

Σήμερα το πρωί, ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, μαζί με τον βουλευτή Επικρατείας και αρμόδιο για θέματα Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Καμίνη, τον Γραμματέα του Τομέα Αυτοδιοίκησης Κώστα Πανταζή και τον Γραμματέα του Τομέα Πολιτικής Προστασίας Γρηγόρη Σκιαδόπουλο, επισκέφθηκαν τον Δήμο Διονύσου και τις πληγείσες περιοχές από τη χθεσινή πυρκαγιά.

Κίνημα Αλλαγής - Μανώλης Χριστοδουλάκης - Διόνυσος

Συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη και τους Αντιδημάρχους Μ. Τσιλιγκίρη, Σ. Αρνή και Γ. Τσουδερό, όπου ενημερώθηκαν για την κατάσταση της πυρκαγιάς, τα προβλήματα που προκλήθηκαν και την αποτίμηση των καταστροφών, ενώ στη συνέχεια, μαζί με τα στελέχη του Δήμου, επισκέφθηκαν τις περιοχές της Σταμάτας, της Ροδόπολης και του Διονύσου, πραγματοποιώντας αυτοψία για την πορεία της φωτιάς και τις υλικές ζημιές που υπέστησαν οι τοπικοί οικισμοί.

Κίνημα Αλλαγής - Μανώλης Χριστοδουλάκης - Διόνυσος

Σε μία περιοχή με πολύ πρόσφατες τις πληγές από τη Μήδεια, μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, με το νομικό πλαίσιο να θέτει εμπόδια στην καταβολή των αποζημιώσεων για τους πληγέντες, στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, σχεδιάζοντας σε συνεργασία με τους φορείς του Δήμου τις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που θα επιταχύνουν τη στήριξη των πληγέντων. Πρώτη προτεραιότητα, σήμερα, η ταχεία καταγραφή των χθεσινών καταστροφών και η άμεση δρομολόγηση της οικονομικής στήριξης και των απαιτούμενων αποζημιώσεων. Θα είμαστε εδώ για να συνεισφέρουμε στην κοινή προσπάθεια και να διασφαλίσουμε ότι οι υφιστάμενες σοβαρές καθυστερήσεις δεν θα επαναληφθούν.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: Γιατί νοσούν οι εμβολιασμένοι

Τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν ύποπτοι για τον ξυλοδαρμό του 15χρονου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ