Αθλητικά

30 Ιουλίου 2021 07:00 Τελευταία ενημέρωση : 30 Ιουλίου 2021 20:04

Ολυμπιακοί Αγώνες - Κωπηλασία: Ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Χρυσός Ολυμπιονίκης στο απλό σκιφ, με Ολυμπιακό ρεκόρ. Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ολυμπιακοί Αγώνες - Κωπηλασία: Ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο (βίντεο)
-

Ο Στέφανος Ντούσκος είναι ο Ολυμπιονίκης του απλού σκιφ στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Γιαννιώτης σκιφίστας χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στο Τόκιο και μάλιστα χρυσό, το οποίο είναι και το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με χρόνο 6:40.45 και μία απίστευτη κούρσα, ο Ντούσκος έκανε και Ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας αυτό του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Αυτό είναι το 4ο Ολυμπιακό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στην Ιστορία και το 3ο στην ελληνική κωπηλασία ανδρών.

AP - Στέφανος Ντούσκος - Χρυσό μετάλλιο - Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο 2020

Στη δεύτερη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στο Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν 6ος στην τετράκωπος ελαφρών βαρών άνευ πηδαλιούχου με τους Σπύρο Γιάνναρο, Γιάννη Πέτρου και Παναγιώτη Μαγδανή, ο Ντούσκος χάρισε στην ελληνική κωπηλασία το μοναδικό Ολυμπιακό μετάλλιο που έλειπε από την... συλλογή της.

AP - Στέφανος Ντούσκος - Χρυσό μετάλλιο - Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο 2020

Στον τελικό, ο 24χρονος Στέφανος Ντούσκος πέρασε πρώτος στα 1.000 μέτρα και έκτοτε δεν έχασε την πρωτοπορία κωπηλατώντας σταθερά προς το... ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο «ασημένιος» Κγιέτιλ Μπορτς από τη Νορβηγία χρειάστηκε περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο εν συγκρίσει με τον Έλληνα σκιφίστα για να περάσει ως δεύτερος τη γραμμή του φίνις (6:41.66), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Κροάτης Νταμίρ Μαρτίν από την Κροατία (6:42.58).

Ντούσκος: Για όλους στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο

Ο 24χρονος Γιαννιώτης σκιφίστας δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε πετύχει, λίγα λεπτά μετά την απίστευτη κούρσα του στον τελικό.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω! Δεν το πιστεύω! Αλήθεια... δεν το πιστεύω! Η καλύτερη κούρσα της καριέρας μου. Με βοήθησε ο καιρός. Ένιωθα πολύ καλά στην κούρσα. Ο προπονητής μου είπε πως θα είμαι μέσα στα μετάλλια, πριν πάρω θέση στη γραμμή της εκκίνησης. Έκανα μια αλλαγή μέσα στην κούρσα, στα 1.000 μέτρα και δεν πίστευα ότι θα αντέξω. Στα τελευταία 500 μέτρα έλεγα Θεέ μου βοήθησέ με. Κράτα λίγο ακόμη. Στα 100 τελευταία μέτρα, είπα... δεν το χάνω! Για όλους αυτούς που με βλέπουν στην Ελλάδα ένα μεγάλο ευχαριστώ! Ευχαριστώ τους γονείς μου, την κοπέλα μου, τον δις Ολυμπιονίκη, Βασίλη Πολύμερο, όλους τους ανθρώπους στην Ομοσπονδία και την εθνική, τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΚΟΦΝΣ, Τζιάνι Ποστιλιόνε που με βοήθησε και έφτασα εδώ που έφτασα, τον γιατρό μου και γιατρό της εθνικής Γιάννη Χρηστογιάννη και τον χορηγό μου», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Στέφανου Ντούσκου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Σε πελάγη ευτυχίας, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον γιο του, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Βασίλης Ντούσκος μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλοκαίρι Μαζί”. Ο πατέρας του χρυσού Ολυμπιονίκη στο απλό σκιφ, είπε πως νιώθει πολύ μεγάλη χαρά. «Δεν το περιμέναμε», παραδέχθηκε, συμπληρώνοντας πως ο Στέφανος «έκανε το τέλειο». Επεσήμανε πως επιβραβεύτηκε για τα 10 χρόνια σκληρού αγώνα που έχει δώσει. Όπως είπε, είχε μία σύντομη επικοινωνία μαζί του, μέσω βιντεοκλήσης, κατά την οποία ο Στέφανος Ντούσκος του είπε «Τα κατάφερα!».

Στέφανος Ντούσκος - Χρυσό μετάλλιο - Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο 2020

Σακελλαροπούλου: Θερμά συγχαρητήρια στον πρωταθλητή μας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνεχάρη τον Στέφανο Ντούσκο. «Θερμά συγχαρητήρια στον πρωταθλητή μας, Στέφανο Ντούσκο, που με μια καταπληκτική εμφάνιση χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στην κωπηλασία, κάνοντας παράλληλα και Ολυμπιακό ρεκόρ!», έγραψε η κ. Σακελλαροπούλου σε ανάρτησή της στα social media.

Μητσοτάκης: Μας γέμισε χαρά και υπερηφάνεια!

«Πολλά συγχαρητήρια στον Στέφανο Ντούσκο! Χρυσός Ολυμπιονίκης και ρεκόρ Ολυμπιακών Αγώνων, πραγματικά μία τεράστια επιτυχία. Μας γέμισε χαρά και υπερηφάνεια». Αυτό ανάφερει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συγχαρητήρια ανάρτησή του, για την επιτυχία του Στέφανου Ντούσκου.

Τσίπρας: Μας έκανε να νιώσουμε υπερηφάνεια

Τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του στον Στέφανο Ντούσκο, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας. O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter: «Χρυσός ολυμπιονίκης και ρεκόρ αγώνων ο Στέφανος Ντούσκος. Μας έκανε να νιώσουμε υπερηφάνεια, σε μία στιγμή που αυτό αποτελεί συλλογική ανάγκη. Συγχαρητήρια Στέφανε. Σε ευχαριστούμε.»

Κουτσούμπας: Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές της κωπηλασίας

«Θερμά συγχαρητήρια στον Στέφανο Ντούσκο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, το πρώτο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συγχαρητήρια επίσης και σε όλους τους αθλητές της κωπηλασίας που ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες τους, καθώς και στους προπονητές και τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας που τους στήριξαν», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναδεικνύεται η προσπάθεια όλων των αθλητών κι αθλητριών, που προετοιμάζονται και πολλές φορές αγωνίζονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και με μεγάλες δυσκολίες, γεγονός που κάνει την επιτυχία τους ακόμη μεγαλύτερη», σημειώνει ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Ειδήσεις σήμερα:

Καύσωνας - Αρνιακός: Πότε αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες (βίντεο)

Κορονοϊός - Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για παιδιά άνω των 12 ετών

Σκρέκας για το νέο “Εξοικονομώ” στον ΑΝΤ1: Με αντικειμενικά κριτήρια η ένταξη (βίντεο)