Πολιτική

04 Αυγούστου 2021 20:26 Τελευταία ενημέρωση : 04 Αυγούστου 2021 22:38

Μητσοτάκης για φωτιές: Όλα τα διαθέσιμα μέσα στη μάχη

Διάβασέ μου το...

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της πυροσβεστικής ο πρωθυπουργός. Ενημερώθηκε για τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μητσοτάκης για φωτιές: Όλα τα διαθέσιμα μέσα στη μάχη
-

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι και ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Εύβοια, στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού «όλα τα διαθέσιμα μέσα και οι δυνάμεις, συντονισμένα, έχουν ριχτεί στη δύσκολη μάχη με τις φλόγες σε κάθε μέτωπο. Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη των πυρκαγιών και για το σχεδιασμό για τις επόμενες μέρες που προβλέπεται ότι οι συνθήκες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες».

Φωτιά - Μεσσηνία - Οιχαλία - Διαβολίτσι - Μέλπεια

Σύσκεψη για την καταγραφή των ζημιών

Κυβερνητικό κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 5 Αυγούστου, στις 11.30 π.μ., σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να δρομολογηθούν τα μέτρα στήριξης και ανακούφισης των πληγέντων από την πυρκαγιά σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.  
Το κυβερνητικό κλιμάκιο θα αποτελείται από τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Θόδωρο Λιβάνιο, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Θα συμμετέχουν, επίσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, καθώς και ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος και ο Δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης. 
φωτιά - Βαρυμπόμπη
 

Άμεση ψυχολογική υποστήριξη στους πληγέντες των πυρκαγιών

Με απόφαση της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, η τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306 επεκτείνεται, ώστε να παρέχει υποστήριξη και στους πληγέντες από τις πυρκαγιές ανά την Επικράτεια.

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τη γραμμή 10306, δωρεάν, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, όπου ειδικευμένοι επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας θα βρίσκονται στη διάθεσή τους για παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και περαιτέρω οδηγιών.

Επίσης, με απόφαση της Υφυπουργού, συγκροτούνται κλιμάκια ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών από το ΨΝΑ και από ΝΠΙΔ, μέλη της Ομοσπονδίας «ΑΡΓΩ», που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να παρέχουν επιτόπια ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους πληγέντες των πυρκαγιών, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί και διαμένουν στα ξενοδοχεία, που με δαπάνη της Πολιτείας έχουν μισθωθεί για το σκοπό αυτό.

Οι παραπάνω δράσεις θα εξακολουθήσουν για όσο διάστημα είναι απαραίτητο.

Ειδήσεις σήμερα:

Πτώμα σε μπαούλο στα Ιωάννινα: Προφυλακιστέος ο ανιψιός του θύματος

Λάρισα: Ηχογραφούσε τη δολοφονία της γυναίκας του με το κινητό του

Κορονοϊός: ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Τετάρτης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ