Καιρός

14 Αυγούστου 2021 07:03 Τελευταία ενημέρωση : 14 Αυγούστου 2021 07:44

Καιρός: μπόρες και βοριάδες το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές και ισχυροί άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση για κάθε πόλη.

-

Για το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά, πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικούς όμβρους από τις πρωινές ώρες και βελτίωση νωρίς το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικούς όμβρους, κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο, αλλά κατά τόπους και στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ, το απόγευμα νότιοι-νοτιοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικούς όμβρους και βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2-4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στη νότια Πελοπόννησο και στα ορεινά της δυτικής Στερεάς. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί, Στα βόρεια έως 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου, δε στα νησιά του Ιονίου έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους μέχρι το μεσημέρι, κυρίως στα ορεινά της Πελοποννήσου. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 24 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο

Για την Κυριακή ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Σολωμός Σολωμού: Σαν σήμερα η δολοφονία του από Τούρκους

Πέθανε η Νάνσι Γκρίφιθ

Κορονοϊός: rapid test δωρεάν σε 34 σημεία το Σάββατο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ