Οικονομία

15 Αυγούστου 2021 20:28

Τουρισμός: “Έκρηξη” αφίξεων στην Ελλάδα (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Η Ελλάδα κέρδισε το “στοίχημα” του Τουρισμού, υπογραμμίζουν οι Financial Times.​

Τουρισμός: “Έκρηξη” αφίξεων στην Ελλάδα (βίντεο)
-

Νικήτρια στον αγώνα για την ανάκαμψη του τουρισμού αναδεικνύεται η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, με βάση τα στοιχεία του επίσημου οδηγού αεροπορικών εταιριών.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, μάλιστα, συγκαταλέγεται στους 10 αερολιμένες που κατά μέσο όρο χειρίστηκαν τις περισσότερες αφίξεις και αναχωρήσεις ανά ημέρα, στις αρχές Αυγούστου.

Την “έκρηξη” της κίνησης επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της Fraport Greece, που διαχειρίζεται 14 περιφερειακά αεροδρόμια στη χώρα και δείχνουν διπλασιασμό της επιβατικής κίνησης από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο, σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Την υψηλότερη επιβατική κίνηση, τον προηγούμενο μήνα, εμφάνισαν η Ρόδος και η Θεσσαλονίκη με 700.000 (+210%) και 535.800 άτομα (83,2%) αντίστοιχα. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Κέρκυρα, καθώς μέσω του αεροδρομίου του νησιού διακινήθηκαν 447.400 επιβάτες, αριθμός κατά 194% αυξημένος σε σχέση με το 2020.

Κύριοι παράγοντες για την ανάκαμψη των τουριστικών ροών προς την Ελλάδα - σύμφωνα με τους Financial Times - είναι το μεγάλο ενδιαφέρον από Γερμανία, Γαλλία και Ελβετία.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στο CNN για τις φωτιές: προστατεύσαμε την ανθρώπινη ζωή

Αφγανιστάν: Μετάβαση της εξουσίας στους Ταλιμπάν

Ο ναυαγοσώστης που έσωσε κοριτσάκι στην Κρήτη μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)