Κοινωνία

17 Αυγούστου 2021 07:29 Τελευταία ενημέρωση : 17 Αυγούστου 2021 13:56

Φωτιά στην Κερατέα: σε ύφεση το πύρινο μέτωπο

Διάβασέ μου το...

Συνεχίζουν τη μάχη οι πυροσβέστες σε διάσπαρτες μικρές εστίες.

Φωτιά στην Κερατέα: σε ύφεση το πύρινο μέτωπο
-

Καλύτερη είναι σήμερα η εικόνα της φωτιάς στην Κερατέα που εκδηλώθηκε χθες σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Μαρκάτι. Πλέον αντιμετωπίζονται διάσπαρτες ενεργές καύσεις εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

Επιχειρούν 104 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 40 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Το βράδυ δεν υπήρξαν αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων που έπνεαν ασθενείς. Ωστόσο, ο φόβος αναζωπυρώσεων είναι μεγάλος, γι αυτό και οι Αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση.

Χθες δόθηκε εντολή μέσω του 112 για την εκκένωση τριών οικισμών (Μαρκάτι, Συντερίνα, Άγιος Κωνσταντίνος) για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την Ανάβυσσο.

Κυβερνητικές πηγές που σχολίαζαν τις δυο μεγάλες φωτιές στην Αττική την επόμενη του Δεκαπενταύγουστου, υποστηρίζουν πως τα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης ήταν άμεσα. «Τα εναέρια μέσα ήταν σε περιπολία στον αέρα ήδη γεγονός που τους επέτρεψε να επιχειρήσουν άμεσα», υποστηρίζουν.


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στα Βίλια: τρόμος, εκκενώσεις και απόγνωση

Κορονοϊός: Δωρεάν τεστ την Τρίτη σε 137 σημεία της χώρας

Καιρός: καύσωνας με μπόρες την Τρίτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ