Κοινωνία

23 Αυγούστου 2021 12:35 Τελευταία ενημέρωση : 23 Αυγούστου 2021 15:59

Φωτιά στα Βίλια: νέο μεγάλο πύρινο μέτωπο

Διάβασέ μου το...

Στην  περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι. Το πύρινο μέτωπο έχει μήκος πάνω από 1,5 χλμ. Διακόπηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών.

Φωτιά στα Βίλια: νέο μεγάλο πύρινο μέτωπο
-

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης που χτυπάει και την Αττική, καθώς σήμερα το πρωί ξέσπασε νεα φωτιά στην περιοχή των Βιλίων.

Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κάζα κι επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εναέρια μέσα.

Ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ότι το πυρινο μέτωπο έχει μήκος τουλάχιστον 1,5 χιλιόμετρα και καίει σε παρθένο δάσος.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί και δυσχεραίνου το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που μάχονται με τη φωτιά, η οποία βρίσκεται κοντά στον οικισμό του Προφήτη Ηλία κι έχει κατεύθυνση προς τα Βίλια.

Συμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 4 σίπτια έχουν καεί στον Προφήτη Ηλία, την ώρα που δίνεται πραγματική μάχη για να μην περάσει η φωτιά στον Κιθαιρώνα,

ΦΩΤΙΑ - ΒΙΛΙΑ - ΑΤΤΙΚΗ

Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών από το ύψος του κόμβου των Βιλίων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αυτή την ώρα γίνεται προληπτική εκκένωση, μέσω του 112, του οικισμών Βίλια και Προφήτη Ηλία.

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Στην περιοχή επιχειρούν 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα συμπεριλαμβανομένων: δύο (2) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής

Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 13 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων δύο ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και 1 ως συντονιστικό, καθώς και 8 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Ερυθρός Σταυρός, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ειδήσεις τώρα:

Το Κατάρ έτοιμο για τις πρώτες βουλευτικές εκλογές στην ιστορία το

Νις – Μαρσέιγ: εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και διακοπή του αγώνα

Μιχαηλίδου για εμβολιασμούς εργαζομένων: υπερδιπλασιάστηκαν στις προνοιακές δομές (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ