Καιρός

28 Αυγούστου 2021 07:04

Καιρός: Συννεφιές και τοπικές καταιγίδες το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Πότε αναμένεται βελτίωση. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Στα κεντρικά και βόρεια το Σάββατο αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση του καιρού από τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις προμεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Ωστόσο, θα υπάρξει βελτίωση του καιρού από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 και στη Θράκη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Εύβοια. Βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 και στα νότια έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, ενώ η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός για την Κυριακή

Την Κυριακή 29/08 αναμένονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα, κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 32 με 34 και στα υπόλοιπα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στην νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μυρτώο Πέλαγος: Πλοίο προσέκρουσε σε βραχονησίδα

Κορονοϊός – Βρετανία: Μαζικός εμβολιασμός παιδιών 12 έως 15 ετών

Ρόμπερτ Κένεντι: Αποφυλακίζεται ο δολοφόνος του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ