Πολιτική

31 Αυγούστου 2021 11:38 Τελευταία ενημέρωση : 31 Αυγούστου 2021 23:11

Ανασχηματισμός: Ποιοι έφυγαν από την Κυβέρνηση

Διάβασέ μου το...

Οι αλλαγές που έγιναν στο κυβερνητικό σχήμα, έθεσαν εκτός της Κυβέρνησης, αρκετούς Υπουργούς και Υφυπουργούς.

Ανασχηματισμός: Ποιοι έφυγαν από την Κυβέρνηση
-

 

Εκτός Κυβέρνησης, μετά τις αλλαγές που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός, βρέθηκαν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που αντικαταστάθηκε από τον Βασίλη Κικίλια, ο οποίος κατέλαβε την θέση του Χάρη Θεοχάρη, που επίσης βρέθηκε εκτός του κυβερνητικού σχήματος.

Στο Υπουργείο Υγείας έφυγε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, καθώς την θέση του, ως Αναπλ. Υπουργού Υγείας κατέλαβε η μέχρι σήμερα Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» και Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Απο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έφυγε ο Υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής και την θέση του κατέλαβε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του και μάλιστα αναβαθμισμένο, μετά την σύσταση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, θέση όμως που εκ των υστέρων αρνήθηκε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, προκαλώντας πολιτικό σάλο.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Υφυπουργός Κώστας Βλάσης παραδίδει το χαρτοφυλάκιο του απόδημου Ελληνισμού στον Ανδρέα Κατσανιώτη.

Απο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έφυγε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, καθώς "επέστρεψε" ως Υφυπουργός Μεταφορών ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Εκτός Κυβέρνησης βρέθηκε και η Φωτεινή Αραμπατζή, μέχρι πτρότινος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αρμοδιότητα για την αλιευτική πολιτική, παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο της σε βουλευτή που εκλέγεται στην πολύπαθη Εύβοια.

Ακόμη, καθώς καταργείται η θέση του Υφυπουργού Οικονομικών που ήταν αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, εκτός Κυβέρνησης βρέθηκε ο Γεώργιος Ζαββός.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τζανάκης – Κορονοϊός: Πιθανές οι χρόνιες επιπλοκές σε παιδιά αν νοσήσουν βαριά

Ο Αμβρόσιος έβγαλε ψεκαστήρι με “φάρμακο κατά του κορονοϊού” (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα, απεγκλωβίστηκαν ηλικιωμένοι (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ