Αθλητικά

31 Αυγούστου 2021 10:35

Σεμέδο: Στον ανακριτή με την κατηγορία του ομαδικού βιασμού

Διάβασέ μου το...

Τι υποστηρίζει ο 27χρονος ποδοσφαιριστής. Τι κατήγγειλε η 17χρονη. Μέχρι τι ποινή μπορεί να επιφέρει το αδίκημα.

Σεμέδο: Στον ανακριτή με την κατηγορία του ομαδικού βιασμού
-


Με βασικό υπερασπιστικό ισχυρισμό τη "συναίνεση του θύματος" προσέρχεται σε απολογία ο 27χρονος ποδοσφαιριστής που μετά από καταγγελία 17χρονης κατηγορείται, με ακόμη έναν 40χρονο άντρα από την Νιγηρία, για ομαδικό βιασμό.

Ο γνωστός αθλητής θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή, αντιμέτωπος με κατηγορία που αφορά διακεκριμένη περίπτωση βιασμού, που τελέστηκε από δύο ή περισσότερους δράστες, για την οποία καλείται να απολογηθεί και ο 40χρονος που συνελήφθη χθες ύστερα από ένταλμα των Αρχών.

Η κατηγορία επιφέρει ποινή που μπορεί να φθάσει και τα ισόβια, καθώς ο ομαδικός βιασμός ή βιασμός από κοινού, όπως ορίζεται στον Ποινικό Κώδικα, θεωρείται, όπως και το βασικό αδίκημα, πράξη ειδεχθής με μεγαλύτερη ποινική απαξία.

ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ - ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ - ΣΕΜΕΔΟ - ΒΙΑΣΜΟΣ ΑΝΗΛΙΚΗΣ

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του συνηγόρου του ποδοσφαιριστή, Σταύρου Γεωργόπουλου, δεν υφίσταται η πράξη που αποδίδεται στον εντολέα του, καθώς υπήρχε συναίνεση του θύματος. Μάλιστα, ο συνήγορος επικαλείται στοιχεία που -κατά την άποψη του- αίρουν τον εγκληματικό χαρακτήρα όσων καταγγέλλει η 17χρονη, η οποία εμφανίζεται από την πλευρά του ποδοσφαιριστή να ζητά συνάντηση μαζί του μετά το γεγονός. Κατά τον συνήγορο δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία, καθώς το θύμα όχι μόνο δεν έφυγε μετά από τον καταγγελλόμενο βιασμό αλλά παρέμεινε στον χώρο και αν δεν υπήρχε η καταγγελία της «θα έκαναν ακόμη βόλτες μαζί».

Σύμφωνα με τη 17χρονη, έπειτα από πάρτι σε κλαμπ στον Ωρωπό βρέθηκε στο σπίτι του ποδοσφαιριστή όπου αρχικά ο 40χρονος Νιγηριανός και εν συνεχεία ο ποδοσφαιριστής εκμεταλλευόμενοι την κατάστασή της, λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ, τη βίασαν.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης Υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Ο κορονοϊός έβαλε “φρένο” στις γεννήσεις 

Αφγανιστάν: Αποχώρησαν οι Αμερικανοί στρατιώτες – Πανηγυρίζουν οι Ταλιμπάν