Καιρός

05 Σεπτεμβρίου 2021 07:06 Τελευταία ενημέρωση : 05 Σεπτεμβρίου 2021 08:11

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές αναμένονται τα φαινόμενα και πόσο ισχυρά θα είναι. Αναλυτική πρόγνωση.

-

Αρχικά στα νησιά του Ιονίου και προς το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα εκδηλωθούν την Κυριακή βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια, με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Γενικά αίθριος καιρός στην ανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση της τάξης των 5 με 6 ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ αναμένεται να εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα προς το μεσημέρι και από τα δυτικά βαθμιαία θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά έως 5 και από το βράδυ έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες από τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και προς το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από τις βραδινές ώρες όμως στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 και στα βόρεια έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα προς το μεσημέρι στην κεντρική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από τη νύχτα στα ανατολικά θα ενισχυθούν έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 και στα βόρεια έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το απόγευμα οι νεφώσεις στα βόρεια θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 και στη νότια Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι στα βόρεια που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τη νύχτα είναι πιθανό να βρέξει τοπικά στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Δευτέρα

Τη Δευτέρα στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, καθώς και στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες που βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο από τα βόρεια 8 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά. Στα δυτικά, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη μέχρι 29 βαθμούς, 25 με 28 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Rapid test: Πού θα γίνονται δωρεάν τεστ την Κυριακή

ΗΠΑ - Άιντα: δεκάδες νεκροί στην Λουιζιάνα (εικόνες)

Κορονοϊός: νέα “λουκέτα” σε επιχειρήσεις για παραβίαση των μέτρων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ