Οικονομία

14 Σεπτεμβρίου 2021 09:50 Τελευταία ενημέρωση : 14 Σεπτεμβρίου 2021 21:29

Εστίαση - Γεωργιάδης: Καμία διόρθωση στο ΦΕΚ για τους ανήλικους - Είσοδος με rapid test

Διάβασέ μου το...

Παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα" για την είσοδο των ανήλικων σε καταστήματα εστίασης.

Εστίαση - Γεωργιάδης: Καμία διόρθωση στο ΦΕΚ για τους ανήλικους - Είσοδος με rapid test
-

Δεν υπήρξε καμία διόρθωση ως προς την είσοδο των ανήλικων σε καταστήματα της εστίασης, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σε παρέμβασή του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης παρενέβη μετά από ΦΕΚ που κυκλοφόρησε και απαιτούσε από παιδιά και εφήβους 12 με 17 ετών να φέρουν αποκλειστικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη αυτό που κυκλοφόρησε ήταν ένα ηλεκτρονικό draft και όχι το πραγματικό ΦΕΚ, το οποίο όπως είπε το υπέγραψε την Κυριακή το βράδυ και εξεδόθη και έχει αριθμό φύλλου κυβερνήσεως

Όπως είπε το χαρτί που κυκλοφόρησε ως ΦΕΚ δεν έχει αριθμό φύλλου κυβερνήσεως, ενώ είναι άγνωστο ποιος το εξέδωσε. «Δεν κυκλοφόρησε από την κυβέρνηση» είπε και πρόσθεσε ότι έκανε την παρέμβαση στον ΑΝΤ1 προκειμένου να μην δημιουργείται ανασφάλεια στον κόσμο

«Δεν υπήρξε καμία διόρθωση. Μια ΚΥΑ έχω υπογράψει στην οποία αναφέρει ότι οι ανήλικοι μπαίνουν στα μαγαζιά με rapid test», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης .

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε το συνεχόμενο αλαλούμ που προκαλεί η κυβέρνηση με τα μέτρα για την πανδημία», τονίζει σε δήλωση του σχετικά με τη δυνατότητα εισόδου των ανεμβολίαστων ανηλίκων στους χώρους εστίασης, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης.
Όπως σχολιάζει, «νέο επεισόδιο στο σίριαλ οι ανεμβολίαστοι ανήλικοι και η δυνατότητα να εισέρχονται στους χώρους εστίασης».

«Οι δημόσιες αλληλοδιαψεύσεις υπουργών και οι εσωτερικές αντιφάσεις της κυβέρνησης δεν αφορούν την κοινωνία», αναφέρει, υπογραμμίζοντας ότι «οι πολίτες πασχίζουν καθημερινά να ενημερωθούν και να προσαρμόσουν τη ζωή τους στις συνθήκες της πανδημίας, ενώ οι επαγγελματίες της εστίασης αδυνατούν πλέον να παρακολουθήσουν και να εφαρμόσουν τις συνεχόμενες αλλαγές και τα αντικρουόμενα μηνύματα». «Ας αντιληφθεί επιτέλους η κυβέρνηση την κρισιμότητα της κατάστασης και ας προσπαθήσει στα κρίσιμα τουλάχιστον ζητήματα της πανδημίας να επιδείξει μια στοιχειώδη έστω σοβαρότητα. Πόσο μάλλον όταν τα μέτρα αυτά αφορούν παιδιά και εφήβους», καταλήγει.

Η Ελληνική Λύση αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την εστίαση οδηγούν ολόκληρο τον κλάδο στην καταστροφή. Ποιος γονιός αλήθεια έχει την δυνατότητα για να αγοράσει στο «ανεμβολίαστο» παιδί του μια πορτοκαλάδα να επιβαρυνθεί με 10 ευρώ για το rapid test που απαιτείται;
Η αμετανόητη και καταστροφική κυβέρνηση προκειμένου να υπηρετήσει τους «φίλους της» ολιγάρχες στον χώρο της υγείας, δίνει τη χαριστική βολή στον πολύπαθο κλάδο της εστίασης».

Ειδήσεις σήμερα:

Οικονόμου στον ΑΝΤ1: Γενναία απόφαση τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ (βίντεο)

ΕΝΦΙΑ: Έρχονται ανατροπές με στόχο έναν πιο δίκαιο φόρο

Μεσολόγγι: Ανθρώπινα οστά βρέθηκαν στη θάλασσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ