Πολιτική

18 Σεπτεμβρίου 2021 20:05 Τελευταία ενημέρωση : 18 Σεπτεμβρίου 2021 21:51

ΔΕΘ: η ομιλία Τσίπρα στο Βελλίδειο

Διάβασέ μου το...

Η συνολική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και την κοινωνία με έμφαση στα εργασιακά και το ιδιωτικό χρέος.

ΔΕΘ: η ομιλία Τσίπρα στο Βελλίδειο
-

Τη δική του πρόταση κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για μια διαφορετική πορεία της χώρας, στην κατεύθυνση υπεράσπισης της κοινωνικής πλειοψηφίας, ασκώντας ταυτόχρονα σκληρή πολιτική κριτική στην κυβέρνηση και στον Κ. Μητσοτάκη προσωπικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός αδυνατεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και την ασφάλεια της κοινωνίας, ενώ σημείωσε ότι κάποιοι γεννήθηκαν πορφυρογέννητοι και δεν προσπάθησαν ποτέ.

Στο δεύτερο σκέλος βασικές αιχμές του εναλλακτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. ήταν η αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ, ως εργαλείο ανάπτυξης. Επίσης η ρύθμιση και διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία, ώστε να κρατηθούν ανοιχτές οι επιχειρήσεις και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Αναφέρθηκε επίσης στη διαμόρφωση ενός μοντέλου ισχυρής προστασίας της εργασίας και τη στήριξη του κοινωνικού κράτους με την ενίσχυση του ΕΣΥ, τη στήριξη του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Υπουργείο Εργασίας - Delivery: Έλεγχοι για τα δικαιώματα των εργαζόμενων

Έκρηξη στα Καλύβια: προανάκριση για το ατύχημα με τους τραυματίες (εικόνες)

Αφγανιστάν - Ταλιμπάν: Μόνον για τα αγόρια άνοιξαν τα σχολεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ