Πολιτική

22 Σεπτεμβρίου 2021 16:12 Τελευταία ενημέρωση : 22 Σεπτεμβρίου 2021 22:44

Κορονοϊός - Θεοδωρικάκος: “όχι” προσαγωγές εκπαιδευτικών για μηνύσεις αρνητών

Διάβασέ μου το...

Τι ζήτησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, μετά τα διαδοχικά περιστατικά με προσαγωγές εκπαιδευτικών.

Κορονοϊός - Θεοδωρικάκος: “όχι” προσαγωγές εκπαιδευτικών για μηνύσεις αρνητών
-

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη  να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, «εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Α.Τ.».

«Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να  υπάρχει στα σχολεία», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, την Παρασκευή θα δοθούν σε δημόσια διαβούλευση οι ποινικοί κώδικες όπου θα προβλέπεται ότι εξαιρούνται του αυτοφώρου καθηγητές, αλλά και υγειονομικοί που πηγαίνουν στο αυτόφωρο μετά από μηνύσεις αρνητών του κορονοϊού. Παράλληλα, αναμένεται και εγκύκλιος της εισαγγελίας Αρείου Πάγου που θα ρυθμίζει το θέμα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, σχολίασε πως «Η κυβέρνηση άργησε να προστατεύσει τους ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους. Ο προπηλακισμός τους είναι απαράδεκτος και απόλυτα καταδικαστέος».

Ειδήσεις σήμερα:

Κεραμέως στον ΑΝΤ1: Καταδίκη για τις μηνύσεις από γονείς-αρνητές (βίντεο)

Παιδί ξεχασμένο στο σχολικό: ”δύο χρόνια πάμε σε παιδοψυχολόγο” (βίντεο)

“Άγριες Μέλισσες”: τα νέα σκηνικά στο Διαφάνι (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ