Πολιτική

23 Σεπτεμβρίου 2021 21:39 Τελευταία ενημέρωση : 24 Σεπτεμβρίου 2021 10:23

Ακυρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Ελπιδοφόρου στο Ground Zero

Διάβασέ μου το...

Στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού προστέθηκε συνάντηση με τη διευθυντική ομάδα της Wall Street Journal.

Ακυρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Ελπιδοφόρου στο Ground Zero
-

Δεν θα συναντηθούν τελικά το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στην προγραμματισμένη ξενάγηση στον Ground Zero και τον ναό του Αγίου Νικολάου.

Επισήμως ως αιτία της αναβολής προβάλλεται η προσθήκη στο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη συνάντησης με τη διευθυντική ομάδα (editorial board) της Wall Street Journal.

Ωστόσο, η αναβολή ερμηνεύεται ως έμπρακτη ένδειξη της δυσαρέσκειας της κυβέρνησης για την παρουσία του κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του "Σπιτιού τη Τουρκίας", παρουσία του Ερντογάν και του Τατάρ.

Για την κίνηση του αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου είχε τοποθετηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προϊδεάζοντας τρόπον τινά και για την τελευταία εξέλιξη.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Γιάννης Οικονόμου είπε χαρακτηριστικά πως «μας ενόχλησε η κίνησή του» και συμπλήρωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της».

Στην συνέχεια μιλώντας για το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι ρευστό και καταρτίζεται συνεχώς και θα υπάρξει εν συνεχεία ενημέρωση για οποιαδήποτε αλλαγή.

Οικονόμου: νομίζω ότι ο Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Ελπιδοφόρο

Συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου,μιλώντας το πρωήι της Παρασκευής στον ΣΚΑΙ.

Όπως εξήγησε, υπήρξε ένα θέμα με τους χειρισμούς που έγιναν και ό,τι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε. «Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μια διευκρινιστική δήλωση  που ήταν απολύτως επεξηγηματική και όλοι πήραν τις απαντήσεις που θα έπρεπε να πάρουν. Το να είσαι στην ίδια εκδήλωση με τον αρχηγό ενός κράτους που δεν αναγνωρίζεται, θα μπορούσε να αποφευχθεί. Είναι απολύτως λήξαν το θέμα για την κυβέρνηση μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν και νομίζω ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον Μητσοτάκη», επισήμανε.  

Ειδήσεις σήμερα:

Δανιηλίδης για αντιεμβολιαστές: Τους υποκινούν Χρυσαυγίτες, μοναχοί και αναρχοαριστεριστές

Γυναικοκτονία στην Ρόδο – Φίλη Ντόρας: Ο δράστης είχε χακάρει και τον υπολογιστή της

Κορονοϊός - Βόρεια Ελλάδα: τοπικό lockdown σε τρεις περιοχές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ