Πολιτισμός

30 Σεπτεμβρίου 2021 12:17 Τελευταία ενημέρωση : 30 Σεπτεμβρίου 2021 15:33

Μαργαρίτα Θεοδωράκη - Νίκος Κουρής: Η απόφαση του δικαστηρίου για το όνομα

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρει η προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο. Πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση.

Μαργαρίτα Θεοδωράκη - Νίκος Κουρής: Η απόφαση του δικαστηρίου για το όνομα
-

 

Με την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σήμερα από το Πρωτοδικείο, απαγορεύεται στο Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα Μίκης Θοδωράκης με επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του έως ότου εκδικαστεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων. 

Η εντολή του Πρωτοδικείου θα έχει ισχύ μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων της κ. Θεοδωράκη που θα εκδικαστεί στις 30 Νοεμβρίου.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη με ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε σε βάρος του 54χρονου που ισχυρίζεται πως είναι γιος εκτός γάμου του καλλιτέχνη, ζητά να του απαγορευτεί να χρησιμοποιεί το επίθετο του πατέρα της, ισχυριζόμενη ότι ο 54χρονος «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντος».

Κατά την κ. Θεοδωράκη ο αντίδικός της προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητάς της ως κληρονόμου και δικαιούχου του μουσικοσυνθέτη «και δη του βασικού στοιχείου αυτής, δηλαδή του επωνύμου "Θεοδωράκης" με την παράνομη χρήση τούτου από τον καθ’ ού, που αποτελεί το βασικό στοιχείο εξατομίκευσης του προσώπου στον εξωτερικό κόσμο».

Ο κ. Κουρής από την πλευρά του επιμένει πως είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη και, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, σύντομα πρόκειται να προχωρήσει σε έλεγχο πατρότητας μέσω ταυτοποίησης γενετικού υλικού, ώστε «και τυπικά να αποδειχθεί» η γονική σχέση του με τον Μίκη Θεοδωράκη.

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: εξιχνιάστηκε ο πυροβολισμός οδηγού μετά απο καυγά

Λέκκας για Θήβα: μικρές πιθανότητες για μεγάλο σεισμό (βίντεο)

ΥΠΕΝ: Ενεργειακή κάρτα και επιδοτήσεις για φτωχά νοικοκυριά