Κόσμος

03 Οκτωβρίου 2021 21:03

Πετρελαιοκηλίδα στην Καλιφόρνια: Νεκρά ψάρια και πουλιά στις ακτές (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι Αρχές για να περιορίσουν τη ρύπανση.

Πετρελαιοκηλίδα στην Καλιφόρνια: Νεκρά ψάρια και πουλιά στις ακτές (βίντεο)
-

Οι αμερικανικές Αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ρύπανση από πετρελαιοκηλίδα στις ακτές της Καλιφόρνιας, η οποία καλύπτει περί τα 34 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Οι περιβαλλοντικές συνέπειες της ρύπανσης έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητές.

Η ρύπανση θα έχει «μη αναστρέψιμες συνέπειες για το περιβάλλον», δήλωσε εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών, καθώς μεγάλος αριθμός νεκρών ψαριών και πουλιών έχει εντοπισθεί κοντά στις ακτές.

Η περιοχή που έχει περισσότερο πληγεί είναι εκείνη του Χάντινγκτον Μπιτς, νότια του Λος Άντζελες. Αν και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί πλήρως, εκτιμάται ότι η πετρελαιοκηλίδα προέρχεται από διαρροή σε πετρελαιαγωγό, που βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από τις ακτές.

Οι Αρχές του Χάντινγκτον Μπιτς προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην πλησιάζουν τις ζώνες της ρύπανσης, να αποφύγουν τις παραλίες και να μην κολυμπούν.

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ

Με κινητά φράγματα και συστήματα άντλησης, οι Αρχές προσπαθούν να εμποδίσουν το πετρέλαιο να φθάσει στο οικολογικό καταφύγιο της Μπόλσα Τσίκα και τους υγρότοπους του Χάντινγκτον Μπιτς.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο Ηράκλειο: Επίθεση ακροδεξιών σε αντιφασιστική συγκέντρωση (βίντεο)

Κορονοϊός: Ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Κυριακής

Σεισμός στην Κρήτη: Σε ρυθμούς Ρίχτερ το Αρκαλοχώρι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ