Κοινωνία

14 Οκτωβρίου 2021 08:58 Τελευταία ενημέρωση : 14 Οκτωβρίου 2021 09:37

Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου και η κατηγορούμενη στο δικαστήριο (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Με διαφορά λίγων λεπτών έφτασαν στο δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου και η κατηγορούμενη.

Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου και η κατηγορούμενη στο δικαστήριο (εικόνες)
-


Στο δικαστήριο έφτασαν λίγο πριν τις 9.00 το πρωί τόσο η Ιωάννα Παλιοσπύρου, όσο και η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι. 

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, έφτασε συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, ωστόσο δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. 

Ιωάννα Παλιοσπύρου - Δικαστήρια

Λίγα λεπτά μετά, η κάμερα του ΑΝΤ1, κατέγραψε την άφιξη της κατηγορούμενης στα δικαστήρια, ενώ ούτε και αυτή, έκανε κάποια δήλωση.

Έφη Κακαράντζουλα - βιτριόλι - Δικαστήρια

Η κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας αναμένεται να σταθεί απέναντι στους δικαστές για να απολογηθεί για την πράξη που έκανε το πρωί της 20ής Μαΐου, προκαλώντας ανείπωτο σωματικό, αλλά και ψυχικό πόνο στην Ιωάννα.

Με την απολογία της κατηγορουμένης, η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι περνά πλέον στην τελική ευθεία για την ετυμηγορία του δικαστηρίου, που θα απονείμει δικαιοσύνη για την θύτη αλλά και για το θύμα, που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πέρασε «ξυστά» από τον θάνατο και έκτοτε άλλαξε για πάντα η ζωή της.

Έφη Κακαράντζουλα - βιτριόλι - Δικαστήρια

Παραμένει θολό ακόμη αν η κατηγορουμένη θα επιχειρήσει να αιτιολογήσει την πράξη της ή αν θα προτιμήσει μόνο να εναντιωθεί στα στοιχεία που εισέφεραν οι ειδικοί στο δικαστήριο, σχετικά με την «θανατηφόρα ποσότητα υγρού» που χρησιμοποίησε, επαναλαμβάνοντας πως πρόθεσή της ήταν να την τραυματίσει και όχι πως είχε «ανθρωποκτόνο δόλο» όπως δικάζεται.

Ιωάννα Παλιοσπύρου - Δικαστήρια

Πολλοί αναμένουν πως η 37χρονη θα δώσει απολογούμενη μία σαφή απάντηση στην ερώτηση «γιατί;». Πως θα αναλύσει όσα έχει πει, περί «εμμονής της» με την Ιωάννα λόγω προσωπικού θέματος. Μία εξήγηση άλλωστε ζητά και η φράση που είπε πριν λίγες ημέρες, μέσα στην δικαστική αίθουσα, στο θύμα: «Εσύ Ιωάννα ξέρεις γιατί έγινε όλο αυτό».

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε ο δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής είπε ότι "η απολογία του κατηγουρούμενου είναι ιερή και ως τέτοια θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Παραράλληλα θα πρέπει και ο κατηγορούμενος να φροντίζει με την απολογία του να μην προσβάλλει το θύμα, ούτε την  νοημοσύνη των υπολοίπων" σημειώνοντας "ότι περιμένουμε απαντήσεις επί της ουσίας".


Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος: να γίνει η παρέλαση γιατί θα υπάρξει διχασμός (βίντεο)

Νορβηγία: Τοξοβόλος σκόρπισε το θάνατο (εικόνες)

Κορονοϊός: Δωρεάν rapid test την Πέμπτη σε 188 σημεία της χώρας