Κοινωνία

14 Οκτωβρίου 2021 13:39 Τελευταία ενημέρωση : 15 Οκτωβρίου 2021 00:30

Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Εγκλωβισμένοι πολίτες σε δρόμους και κτήρια

Διάβασέ μου το...

Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για πλημμύρες. Συναγερμός για εγκλωβισμένους πολίτες στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μπλοκαρισμένοι οδηγοί στον Πειραιά.

Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Εγκλωβισμένοι πολίτες σε δρόμους και κτήρια
-

Επελαύνει η κακοκαιρία «Μπάλλος» με τον κρατικό μηχανισμό να είναι σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής, ενώ ήδη έχουν προκληθεί αρκετά προβλήματα.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για εγκλωβισμένους πολίτες σε σχολείο στην Νέα Φιλαδέλφεια, από όπου μαθητές απεγκλωβίστηκαν σχηματίζοντας "γέφυρα" με θρανία.

Εγκλωβισμένοι για ώρα ήταν και αρκετοί οδηγοί στα αυτοκίνητά τους επί των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη, ενώ αποκαταστάθηκε σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, που είχε διακοπεί σε δύο σημεία, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη το μεσημέρι στην Λεωφόρο Κηφισίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από το ύψος του Φάρου Ψυχικού, λόγω συσσώρευσης υδάτων και πραγματοποιούνταν εκτροπές στον παράδρομο και στα δύο ρεύματα.

Το Κέντρο της Πυροσβεστικής έχει λάβει μέχρι στιγμής 251 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια σε όλο το λεκανοπέδιο, 8 για κοπές δέντρων και 9 για απομάκρυνση ατόμων που είχαν παγιδευτεί μέσα στα αυτοκίνητά τους. Οι παροχές για βοήθεια ήταν σε Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Μοσχάτο, Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

Λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Bούλα, εγκλωβίστηκε σε πλημμυρισμένο δρόμο κάτω από γέφυρα στην παλιά Λ. Ποσειδώνος, στο ύψος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΠΑΛΛΟΣ - ΑΤΤΙΚΗ - ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ - ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Έκτακτη ειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα και την ανάγκη για επίδειξη αυξημένης προσοχής από τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου εστάλη μέσω του 112, από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής ΠροστασίαςMέσω του 112 εστάλη γίνονται συστάσεις προς τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των Αρχών.

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση του, "το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απευθύνει έκκληση προς του πολίτες, οι οποίοι κινούνται στην Αττική και σε περιοχές που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις".

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ - ΑΘΗΝΑ

Με τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που βρίσκονται σε εξέλιξη ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η ασφάλεια των υποδομών ιδιωτικών και δημόσιων, η προστασία δηλαδή της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας», τόνισε.

Την τήρηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις «πάντα σε συνεννόηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο» απόλυτης ετοιμότητας συνδρομής στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, «εφόσον απαιτηθεί κατά τη διάρκεια εξέλιξης των φαινομένων» της επερχόμενης κακοκαιρίας, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, με ανάρτησή του στο Facebook.

Οδηγίες αυτοπροαστίας 

1) Αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση.

2) Μετακινούμαστε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού και αποφεύγουμε την παραμονή μας σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, όταν βλέπουμε να υπάρχει ενδεχόμενο πλημμύρας.

3) Για κανέναν λόγο δεν διασχίζουμε χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, είτε πεζή, είτε με όχημα, καθώς έχουμε δει δυστυχώς πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και πανευρωπαϊκά, ότι υπάρχουν θύματα εξαιτίας αυτής της αβλεψίας

Στο Νυμφαίο ο υδράργυρος έπεσε στο μηδέν και το χιόνι έχει καλύψει τα πάνταΟι εικόνες από τη Βίγλα, το Πισοδέρι, το Νυμφαίο, η Δροσοπηγή και άλλες περιοχές στα λευκά είναι εντυπωσιακές.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για κόστος θέρμανσης: Ρυθμίσεις για να μην είναι πολύ μεγάλη η επιβάρυνση

Λίβανος: Εκρήξεις και πυροβολισμοί στην Βηρυτό (εικόνες)

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου: συμφωνία μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ