Πολιτική

16 Οκτωβρίου 2021 10:35 Τελευταία ενημέρωση : 16 Οκτωβρίου 2021 15:44

“Μπάλλος” - Περιφέρεια Αττικής: Ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ που η Αττική ως τώρα άντεξε

Διάβασέ μου το...

Αιχμηρή απάντηση στις κατηγορίες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της κακοκαιρίας.

“Μπάλλος” - Περιφέρεια Αττικής: Ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ που η Αττική ως τώρα άντεξε
-

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής, απαντώντας στις κατηγορίες που εκτόξευσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της, αναφορικά με τη διαχείριση της κακοκαιρίας “Μπάλλος”.

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής, «Ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ που η Αττική ως τώρα άντεξε».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Είναι προφανές ότι η αλήθεια ενοχλεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν τους θυμίζουμε τις μεγάλες ευθύνες και τις ανθρωποκτόνες παραλείψεις της πολιτικής τους. Αυτό αποδεικνύει η απάντηση τους,  στην απάντηση που έδωσε η Περιφέρεια Αττικής στις αστήρικτες κατηγορίες που μας εξαπέλυσαν οι κ.κ. Ζαχαριάδης και Χατζηγιαννάκης. Μιλούν για τυμβωρυχία αυτοί που έσπευσαν να κάνουν φθηνή αντιπολίτευση στηριζόμενοι στον φουσκωμένο από τα νερά της πρωτοφανούς σε ένταση και όγκο καταιγίδας Κηφισό.

Δεν τους βγήκε το στόρι, στη βάρδια μας δεν υπήρξε νεκρός, η Αττική άντεξε και τώρα τους ενοχλεί, που απαντάμε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Περιφέρειας. Τι να κάνουμε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν έχουμε ούτε βοσκοτόπια να βάλουμε ενέχυρο για να αποκτήσουμε τηλεοπτική άδεια, ούτε κρυφούς χορηγούς για να στήνουμε ντοκουμέντα. Δύναμη μας είναι η αλήθεια, το έργο μας και η στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών της Αττικής.»

ΑΘΗΝΑ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ - ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΠΑΛΛΟΣ

Η αρχική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Οι Τομεάρχες Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης και Μίλτος Χατζηγιαννάκης, εξαπέλυσαν επίθεση στον Περιφερειάρχη Αττικής, καταλογίζοντάς του ότι «ο κ. Πατούλης επιρρίπτει τις ευθύνες της Περιφέρειας στους δήμους, στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη γραφειοκρατία, αντιγράφοντας το πετυχημένο επικοινωνιακό μοντέλο Μητσοτάκη, ότι πάντα και για όλα φταίει κάποιος άλλος».

Πρόσφατο παράδειγμα της ρητορικής του περιφερειάρχη Αττικής, προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους, αποτελεί η μετάθεση ευθυνών για τις καθυστερήσεις στο αντιπλημμυρικό κανάλι του Φαληρικού. στην πτώχευση του αναδόχου. «Η αυτοαναφορικότητα και ο αυτοθαυμασμός του κ. Πατούλη περισσεύουν όταν σφετερίζεται τις επιτυχίες και την ολοκλήρωση των έργων από άλλους στην αυτοδιοίκηση, αλλά αποποιείται των ευθυνών του όταν υπάρχουν ολιγωρίες και καταστροφικά, περιβαλλοντικά και μη, φαινόμενα. Προτείνουμε στο γραφείο Τύπου του Περιφερειάρχη Αττικής να μην τον εκθέτει κατ’ αυτόν τον τρόπο. Δυστυχώς, με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της πλήρους απουσίας του “επιτελικού” συντονισμού, η χώρα έχει μεταμορφωθεί σε μπάχαλο, τόσο με την κακοκαιρία “Μπάλος” και “Ιανός”, όσο και με τους καύσωνες».

Κλείνοντας, οι τομεάρχες της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν: «Είναι εμφανές ότι οι επιλογές του κ. Μητσοτάκη τα προηγούμενα χρόνια, οδηγούν σε παράλυση κάθε φορά που έχουμε ένα, ακραίο ή μη ακραίο, καιρικό φαινόμενο. Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Όσον αφορά την ουσία, έχει κάτι να απαντήσει η Περιφέρεια Αττικής για το σήμερα;». 

ΣΥΡΙΖΑ: Κύριε Περιφερειάρχη ο Μητσοτάκης σας στοχοποιεί, απαντήστε του

Σε κοινή τους δήλωση, μετά την τοποθέτηση της Περιφέρειας Αττικής, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, απευθυνόμενοι στον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, αναφέρουν τα εξής:

«Η στοχοποίηση του Περιφερειάρχη Αττικής από το Μέγαρο Μαξίμου για το επιτελικό Μπάχαλο στην Αττική τον ωθεί σε σκοτεινού χαρακτήρα αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση. Κακός σύμβουλος ο πανικός κ. Περιφερειάρχη, όσο και να βρίζετε τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης θα σας αδειάζει για όλα, θα σας τα φορτώσει όλα και στο τέλος θα σας πατάξει.

Αναφερόμαστε και σε αυτά που πραγματικά έχετε ευθύνες και με θάρρος πρέπει να αναγνωρίσετε, αλλά και σε αυτά που προφανώς δεν έχετε ευθύνη και έχει ευθύνες η αποτυχημένη επιτελική μηχανή του κ. Μητσοτάκη και ψάχνει κατά την πάγια τακτική του Πρωθυπουργού να τα φορτώσει άλλου. Το ξέρετε, το ξέρατε πάντα… Σταθείτε στο ύψος της θεσμικής σας θέσης κ. Πατούλη, μην γίνεστε μικρός Μητσοτάκης, μην ψάχνετε αποδιοπομπαίου τράγους, αναλάβετε τις ευθύνες σας και μιλήστε καθαρά και για τις ευθύνες των άλλων».

Ειδήσεις σήμερα:

Βαρουφάκης: ΗΠΑ και Γαλλία δεν θα κουνήσουν ούτε “δαχτυλάκι” για την Ελλάδα

ΕΜΠ: “για το ”αυθαίρετο” των φοιτητών η Πολεοδομία θα έβαζε και πρόστιμο"

“Κοκομπλόκο” σε πρώτη τηλεοπτική προβολή στον ΑΝΤ1 (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ