Καιρός

24 Οκτωβρίου 2021 06:36

Καιρός: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Σε ποια τμήματα της χώρας θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι Επιδείνωση την Δευτέρα σε πολλές περιοχές.

-

Για την Κυριακή προβλέπονται τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στο βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα, κυρίως στο Ιόνιο. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στο νότιο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα 5 με 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6, βαθμιαία έως 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις,  με τοπικές βροχές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 και γρήγορα έως 6 μποφόρ, από το απόγευμα βορειοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Μακεδονία και το βράδυ στη Θράκη ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα ανατολικοί-βορειοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο με σποραδικές καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο θα ενταθούν. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα 5 με 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα και στην ανατολική Πελοπόννησο και σποραδικές καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα νότια θα ενταθούν. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 7 και τη νύχτα στα νότια έως 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια από 05 έως 21 βαθμούς).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και από τις βραδινές ώρες στη δυτική Κρήτη πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που πρόσκαιρα στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα 6 με 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 και από το απόγευμα 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Δευτέρα

Για την Δευτέρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 6 με 8 μποφόρ, ενώ στα ανοιχτά του νοτίου Ιονίου πιθανώς να φτάσουν και τα 9 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα. Στα βόρεια ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 19 και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κεραμέως: “Επίσκεψη” του Ρουβίκωνα στο σπίτι της (βίντεο)

Βύρωνας: φωτιά σε πολυκατοικία (εικόνες)

F1: ο Φερστάπεν στην pole position


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ