Αθλητικά

27 Οκτωβρίου 2021 20:55 Τελευταία ενημέρωση : 27 Οκτωβρίου 2021 21:49

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στο Περιστέρι (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Οι “πράσινοι” επιβλήθηκαν του Ατρόμητου, έπειτα από μία συναρπαστική “μάχη”.

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στο Περιστέρι (βίντεο)
-

Το γκολ του Καρλίτος Λόπεθ (9ο εφετινό σε 7 επίσημους αγώνες) ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό επί του Ατρόμητου με 1-0 στο Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου, “σφραγίζοντας” την πρόκριση των “πράσινων” στην Φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη του “τριφυλλιού” μετά από 8,5 μήνες και 12 αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 6’ έχασε μεγάλη (διπλή) ευκαιρία. Αρχικά ο Κωτσόπουλος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της «πράσινης» άμυνας, όμως τη στιγμή που πήγε να σουτάρει κόπηκε με τάκλιν από τον Σάρλια. Ο επιθετικός του Ατρόμητου “έσπασε” αμέσως μετά την μπάλα προς τον Κουλούρη, ο οποίος πλάσαρε λίγο άουτ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στο 18’ από ωραία κίνηση και σέντρα του Χατζηγιοβάνη από τα δεξιά, ο Καρλίτος βγήκε πρώτος στην μπάλα κι έπιασε κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια του Γιαννιώτη.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο γκολ στο 39’. Από εξαιρετική σέντρα του Χουάνκαρ, ο Χατζηγιοβάνης γύρισε με υπερένταση την μπάλα λίγο πριν τη γραμμή του άουτ, “ακινητοποιώντας” όλη την άμυνα του Ατρόμητου και ο Καρλίτος από κοντά έκανε το 0-1.

Στο 63’ ο Καρλίτος έβγαλε καταπληκτική κάθετη πάσα προς τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος “τσίμπησε” την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιαννιώτη, ενώ παράλληλα είχε δίπλα του ως επιλογή για πάσα και τον Ιωαννίδη, ο οποίος ήταν ολομόναχος.

Στο 71’ από εκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάνη, ο Σάλομον έπιασε κεφαλιά προς τα πίσω και λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του, όμως ο Γιαννιώτης έδιωξε εντυπωσιακά προς τα πλάγια. Εξαιρετική ήταν η αντίδραση του γκολκίπερ του Ατρόμητου και στο 85’ μετά την ατομική ενέργεια και το πλασέ του Χατζηγιοβάνη.

Στα λεπτά που απέμειναν ως το φινάλε ο Παναθηναϊκός “έσφιξε” την άμυνά του, κράτησε μακριά όλους του κινδύνους μπροστά από την εστία του Μπρινιόλι κι έφτασε στην πολυπόθητη πρόκριση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (60’ λ. τρ. Βσιλαντωνόπουλος), Στρούγγης, Παπαδόπουλος, Μαυρομμάτης (76’ Αθανασίου), Γκαλβάο, Νάτσος (70’ Ντένιτς), Σάλομον, Καρτάλης (76’ Μπεντινέλι), Κωτσόπουλος (70’ Τζαβίδας), Κουλούρης.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ (79’ λ. τρ. Σάντσες), Χατζηγιοβάνης (90’ Πούγγουρας), Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος, Παλάσιος (69’ Βιτάλ), Καρλίτος, Ιωαννίδης.

Αναλυτικά οι αγώνες της Τετάρτης:

  • ΑΕ Λευκίμμης - Άγιος Νικόλαος: 1-2
  • Ξάνθη - Ιωνικός: 1-2
  • Ηλιούπολη - Λαμία: 0-3
  • Πανσερραϊκός - Βόλος: 1-3
  • Ατρόμητος - Παναθηναϊκός: 0-1
  • 21:30 Παναχαϊκή - Παναιτωλικός

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Τετάρτης

Μητσοτάκης: Πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά” με δωρεάν εξετάσεις μαστού

ΗΠΑ: Το πρώτο διαβατήριο με ένδειξη Χ στην επιλογή φύλου