Κόσμος

31 Οκτωβρίου 2021 14:43 Τελευταία ενημέρωση : 31 Οκτωβρίου 2021 20:01

Μήνυμα Μπάιντεν σε Ερντογάν για S-400 και ανθρώπινα δικαιώματα

Διάβασέ μου το...

Στο τραπέζι τέθηκε και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Τι αναφέρει ο Λευκός Οίκος για την συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν.

Μήνυμα Μπάιντεν σε Ερντογάν για S-400 και ανθρώπινα δικαιώματα
-


Μήνυμα στον Ταγίπ Ερντογάν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους S-400 έστειλε ο Τζο Μπάιντεν κατά τη συνάντησή τους στη Ρώμη που διήρκεσε μόλις μια ώρα και έληξε χωρίς δηλώσεις. Στο τραπέζι τέθηκε και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς να έχουν διαρρεύσει περισσότερες πληροφορίες έως στιγμής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκό Οίκου, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20, τόνισε την επιθυμία του να διατηρήσει εποικοδομητικές σχέσεις, να διευρύνει τους τομείς συνεργασίας και να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις διαφωνίες των δύο χωρών.

Επίσης, χαιρέτισε τις σχεδόν δύο δεκαετίες συνεισφοράς της Τουρκίας στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την πολιτική διαδικασία στη Συρία, την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε Αφγανούς που έχουν ανάγκη, τις εκλογές στη Λιβύη, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις διπλωματικές προσπάθειες στον Νότιο Καύκασο.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν επιβεβαίωσε την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών και τη σημασία της Τουρκίας ως συμμάχου του ΝΑΤΟ, αλλά σημείωσε τις ανησυχίες των ΗΠΑ για την κατοχή του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία.

Τόνισε επίσης τη σημασία των ισχυρών δημοκρατικών θεσμών, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου για την ειρήνη και την ευημερία.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΙΝΑΛ: ξεκινά η κούρσα για την ηγεσία

Κορονοϊός - Μόσιαλος: διαφωνώ με τα sms - θα φέρουν αντίθετο αποτέλεσμα (βίντεο)

Halloween: Η Google γιορτάζει με doodle

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ