Κόσμος

04 Νοεμβρίου 2021 14:22 Τελευταία ενημέρωση : 04 Νοεμβρίου 2021 21:53

Βαρθολομαίος: επιτυχής η επέμβαση στην Νέα Υόρκη

Διάβασέ μου το...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε προ ημερών μεταφερθεί εκτάκτως σε νοσοκομείο των ΗΠΑ.

Βαρθολομαίος: επιτυχής η επέμβαση στην Νέα Υόρκη
-

Με επιτυχία υποβλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (3/11) ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε τοποθέτηση στεντ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Mount Sinai στο Μανχάτταν και αναμένεται να πάρει εξιτήριο την Πέμπτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, μετά τις εξετάσεις που έγιναν και τις διαβουλεύσεις με τους γιατρούς, κρίθηκε απαραίτητο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος να υποβληθεί σε αγγειογραφία, όπου και αξιολογήθηκε η ανάγκη τοποθέτησης stent.

Υπενθυμίζεται ότι, o Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου μεταξύ άλλων παρέστη την Τρίτη στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν».

Σημειώνεται ότι, στο τέλος Οκτωβρίου ο Βαρθολομαίος, ενώ βρισκόταν στις ΗΠΑ για επίσημη επίσκεψη, χρειάστηκε να μεταφερθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

Ευχές Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη

Μηνύματα από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδος στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, για ταχεία ανάρρωση και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε και εξέφρασε την προσδοκία της να τον συναντήσει σύντομα στην Αθήνα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης την ευχαρίστησε για τις ευχές της και ανέφερε ότι προσβλέπει στην προσεχή συνάντησή τους.

Ο κ. Βαρθολομαίος αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Το μήνυμα Μητσοτάκη

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Τwitter εκφράζει τις θερμότερες ευχές του στον Οικουμενικό Πατριάρχη για ταχεία ανάρρωση και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακός – Άιντραχτ Φρανκφούρτης: ντέρμπι πρωτιάς στον όμιλο

Κορονοϊός – Οικονόμου: τα νέα μέτρα είναι ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα

Βρέθηκε νερό σε μακρινό γαλαξία