Κοινωνία

06 Νοεμβρίου 2021 06:49 Τελευταία ενημέρωση : 06 Νοεμβρίου 2021 21:08

Επεισόδια - Πυροσβέστες: Έρευνα της ΕΛΑΣ για τους τραυματισμούς

Διάβασέ μου το...

Στο πλαίσιο της διερεύνησης θα αναζητηθούν οι ακριβείς συνθήκες και για τους δύο τραυματισμούς. "Πυρά" κομμ΄'ατων προς την Κυβέρνηση.

Επεισόδια - Πυροσβέστες: Έρευνα της ΕΛΑΣ για τους τραυματισμούς
-

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοίνωσε ότι έχει διαταχθεί η διοικητική διερεύνηση περιστατικών τραυματισμού πρώην συμβασιούχου πυροσβέστη εποχικής απασχόλησης και φωτορεπόρτερ, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη λεωφόρο Κηφισίας, στο Μαρούσι.

Εν τω μεταξύ, χειρουργήθηκε στο χέρι ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στην παλάμη από βομβίδα κρότου λάμψης, στην διάρκεια των επεισοδίων.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος και την άμεση αξιοποίηση των εποχικών τους συναδέλφων. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών ζήτησε να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να συζητήσουν για τα αιτήματά τους. Τα μέλη της αντιπροσωπείας δήλωσαν ότι είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά και του παρέδωσαν το ψήφισμά τους. «Ο υφυπουργός μας είπε πώς θα μελετήσει το ψήφισμα, ωστόσο δεν μας έδωσε καμία απάντηση για τα αιτήματά μας», δήλωσαν τα μέλη της αντιπροσωπείας.

Λίγο αργότερα οι διαδηλωτές έκλεισαν για λίγα λεπτά τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Κηφισίας ωστόσο η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σύντομα.

Μετά τη 1:00 μμ, ένταση σημειώθηκε έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας όταν η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών και ρίψη νερού με τον «ΑΙΑΝΤΑ» για να απομακρύνει τους διαδηλωτές και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία επί της Λεωφόρου Κηφισίας, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

“Πυρά” των κομμάτων προς την Κυβέρνηση 

Ο Γιώργος Καμίνης, εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρει σε δήλωση του, «το κρεσέντο αυταρχισμού της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζεται, αυτή τη φορά εις βάρος όχι απλών πολιτών αλλά συναδέλφων, των εποχικών πυροσβεστών που διαδήλωναν με βασικό αίτημα τη μονιμοποίησή τους και την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος. Οι εικόνες που όλοι αντικρίσαμε χτες, έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δεν περιποιούν τιμή σε μία δημοκρατική Πολιτεία. Την αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι υπουργοί κύριοι Θεοδωρικάκος και Στυλιανίδης. Κατ’ επανάληψη, από το βήμα της Βουλής, με ερωτήσεις μου έχω ζητήσει την οικονομική στήριξη και την οργανωτική ενίσχυση των εποχικών πυροσβεστών, με την κυβέρνηση διαρκώς να κωφεύει. Το ενδιαφέρον της για την Πολιτική Προστασία, η κυβέρνηση το εξαντλεί σε επικοινωνιακές εξαγγελίες και ηχηρές μεταγραφές. Στους ανθρώπους όμως που δίνουν την πραγματική μάχη κάθε καλοκαίρι επιφυλάσσει μόνον αδιαφορία, χημικά και καταστολή». 

Το ΚΚΕ από την πλευρά του, σημειώνει «Οι δύο σοβαροί τραυματισμοί, του πυροσβέστη και του φωτορεπόρτερ, αποτέλεσμα της επίθεσης με χημικά και ρίψη νερού από αύρες, στη χτεσινή συγκέντρωση των πυροσβεστών, αποδεικνύουν εκτός των άλλων και την επικινδυνότητα των μέσων καταστολής, που έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση απέναντι σε όσους διαδηλώνουν για τα δίκαια αιτήματά τους. Οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου για τους σοβαρούς τραυματισμούς, δεν καλύπτονται μέσω των δήθεν ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, αυτό που απαιτείται είναι η απόσυρση και η κατάργηση μέσων καταστολής, τα οποία φτάνουν ακόμα και στο σημείο να απειλούν τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα διαδηλωτών». 

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: ασθενείς τοπικές βροχές το Σάββατο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ