Πολιτική

17 Νοεμβρίου 2021 12:02 Τελευταία ενημέρωση : 17 Νοεμβρίου 2021 23:14

Κορονοϊός: Έκτακτες ανακοινώσεις Μητσοτάκη την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Τι αναμένεται να πει ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του, για τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και τη διαχείριση της πανδημίας.

Κορονοϊός: Έκτακτες ανακοινώσεις Μητσοτάκη την Πέμπτη
-

Για την πορεία της πανδημίας, καθώς και τις πρωτοβουλίες και τη στρατηγική της Κυβέρνησης για την αναχαίτιση του τέταρτου πανδημικού κύματος, θα απευθυνθεί στους πολίτες, σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Πέμπτης με μήνυμά του, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν αναμένεται να εξαγγείλει νέα μέτρα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους θα παραμείνουν ισχύ.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να απευθύνει έκκληση σε όλους να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού εν όψει και των Χριστουγέννων.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τσίπρας: Ως εδώ η κοροϊδία

«Μετά από τόσα διαγγέλματα αυτοθαυμασμού, με πανηγυρικούς για τη νίκη επί της πανδημίας και για το τελευταίο μίλι, αύριο ακόμη μια παράσταση, με 17.000 νεκρούς και το ΕΣΥ διαλυμένο», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter, με αφορμή το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απευθυνθεί με μήνυμά του στους πολίτες.

«Ως εδώ όμως η κοροϊδία», προσθέτει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, προαναγγέλλοντας ότι αμέσως μετά το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη, ο ίδιος θα κάνει δημόσια δήλωση σε όλα τα ΜΜΕ.

Οικονόμου: Ο Τσίπρας βρίσκεται σε διαρκή αντιπολιτευτική παράκρουση

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει σε δήλωση του: Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε διαρκή αντιπολιτευτική παράκρουση. Από την αρχή της πανδημίας λέει «όχι σε όλα», εργαλειοποιεί τους νεκρούς και κλείνει διαρκώς το μάτι στους ανεμβολίαστους.

Σήμερα, πριν καν ανακοινωθεί επισήμως ότι θα κάνει δήλωση ο Πρωθυπουργός, προαναγγέλλει ότι θα απαντήσει. Με απλά λόγια  χωρίς να περιμένει καν να ακούσει τι θα ειπωθεί έχει ήδη έτοιμη την απάντηση.

Απίστευτα πράγματα ακόμα και για τον κ. Τσίπρα, που με τη στάση του επιβεβαιώνει συνεχώς ότι η πανδημία είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από τα πολιτικά του μέτρα.

Ηλιόπουλος: σε παράκρουση βρίσκεται ο Μητσοτάκης

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, αναφέρει σε δήλωση του τα εξής: Ενημερώνουμε τον κ. Οικονόμου ότι αν κάποιος βρίσκεται σε παράκρουση, αυτός είναι ο κ. Μητσοτάκης που παρά τους 17.000 νεκρούς παριστάνει ότι κυβερνά μια άλλη χώρα και μιλά για COVID free καλοκαίρι και για επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος, ενώ καθημερινά έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων και συμπολίτες μας να πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ.

Ως εδώ η κοροϊδία. Η χώρα χρειάζεται πρωθυπουργό και κυβέρνηση με συναίσθηση της πραγματικότητας και με πολιτική βούληση να δράσει για να σταματήσει η τραγωδία. Και όχι διαγγέλματα - κοροϊδία να μας παραπλανούν ότι τάχα διανύουμε το «τελευταίο μίλι».

Η Ελληνική Λύση, σε ανακοίνωση της αναφέρει «Κατά έναν περίεργο τρόπο διαρρέεται από κυβερνητικές πηγές ότι αύριο ο πρωθυπουργός θα προβεί σε διάγγελμα για τα μέτρα εν όψει Χριστουγέννων. Δεν ξέρουμε εάν ο πρωθυπουργός έχει «μαντικές ικανότητες» ώστε να είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα γίνει στις 25 Δεκεμβρίου. Αυτό που ξέρουμε καλά είναι ότι σε όλες τις προηγούμενες προβλέψεις του έπεσε έξω. Εξάλλου η έλλειψη ΜΕΘ οι αναστολές γιατρών και τα οικτρά  αποτελέσματα με τις χιλιάδες νεκρούς αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση τελεί σε σύγχυση και «πανηγυρίζει» ενώ θα έπρεπε αντί δηλώσεων και διαγγελμάτων, να πράξει τα δέοντα. Είμαστε βέβαιοι ότι και αυτό το «διάγγελμα» θα είναι ακόμη ένα “φιάσκο”».

Ειδήσεις σήμερα:

Δυστύχημα ΗΣΑΠ: Οι δραματικές εκκλήσεις του εργοδηγού και τα νέα στοιχεία (βίντεο)

Φωτιά στον Πειραιά: αποθήκη τυλίχθηκε στις φλόγες

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο “αμαύρωσαν” την επέτειο (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ