Πολιτική

21 Νοεμβρίου 2021 12:40 Τελευταία ενημέρωση : 21 Νοεμβρίου 2021 16:56

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων: εκδηλώσεις και μηνύματα από πολιτικούς

Διάβασέ μου το...

“Ντυμένο” με την Γαλανόλευκη το Υπ. Άμυνας. Η ΠτΔ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, μετά την δοξολογία. Τα μηνύματα από Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκη και ηγεία ΥΕΘΑ

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων: εκδηλώσεις και μηνύματα από πολιτικούς
-

Την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων εορτάζει η Ελλάδα την 21 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου, με πλήθος εκδηλώσεων όλη την χώρα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου συμμετείχε το πρωί της Κυριακής, στην Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων - Σακελλαροπούλου - Δοξολογία - Βουλή

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων - Σακελλαροπούλου - Δοξολογία - Βουλή

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων - Σακελλαροπούλου - Δοξολογία - Βουλή

Στην συνέχεια, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Αμέσως μετά η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε «σήμερα γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, που υπερασπίζονται με αυταπάρνηση την εθνική μας ανεξαρτησία σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Τιμάμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, τον άγνωστο στρατιώτη που θυσιάστηκε για την ελευθερία μας, τους άγρυπνους φρουρούς των συνόρων μας, τους άνδρες και τις γυναίκες που διασφαλίζουν την εδαφική μας ακεραιότητα και τα αδιαπραγμάτευτα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Προσφέροντας παράλληλα την πολύτιμη συνδρομή τους και σε άλλες επείγουσες καταστάσεις, όπως οι φυσικές καταστροφές και η πανδημία. Η ευγνωμοσύνη μας είναι το ελάχιστο που τους οφείλουμε. Χρόνια πολλά!»

 Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων - Σακελλαροπούλου - Δοξολογία - Βουλή

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων - Σακελλαροπούλου - Δοξολογία - Βουλή

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων - Σακελλαροπούλου - Δοξολογία - Βουλή

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων - Σακελλαροπούλου - Δοξολογία - Βουλή

Πριν την κατάθεση στεφάνου, ο Κώστας Τασούλας υποδέχθηκε στην Βουλή την πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

 Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων - Σακελλαροπούλου - Δοξολογία - Βουλή

«Οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν με αυταπάρνηση την πατρίδα σε όλα τα μέτωπα. Ακούραστοι φρουροί της εθνικής ασφάλειας, αλλά και προστάτες της καθημερινής ευημερίας των πολιτών. Η αφοσίωση σας στο εθνικό καθήκον μας γεμίζει με υπερηφάνεια! Σας ευχαριστούμε!» ανέφερε σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Εισόδια της Θεοτόκου, που εορτάζουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.?

Μηνύματα στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο twitter για τον σημερινό διπλό εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Θεοτόκου ανήρτησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Η 21η Νοεμβρίου είναι διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Γιορτάζουμε τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που αποτελούν τους διαχρονικούς προστάτες της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας. Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις ! Ζήτω το Έθνος!», γράφει ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Aρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος αναφέρει «Σήμερα που η Ορθοδοξία εορτάζει με λαμπρότητα τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Υπερμάχου Στρατηγού του Γένους μας Τιμούμε τους εγγυητές της Άμυνας της Ασφάλειας & της Σταθερότητας. Τιμούμε τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Χρόνια Πολλά! ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ».

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων - Στρατόπεδο Παπαγου - Ελληνική σημαία

 Σε δήλωση του Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, αναφέρεται «τιμούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, συμμετέχουμε στις σημερινές εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας τους και εκφράζουμε τις ολόθερμες ευχές μας. Τα στελέχη -γυναίκες και άνδρες- και των τριών Όπλων όλων των βαθμών και οι στρατεύσιμοι, απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης μας. Συγκροτούν ως αδιάσπαστο τμήμα του ελληνικού λαού, την πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της ακεραιότητας της χώρας στην ξηρά, στον αέρα και στη θάλασσα, της εθνικής μας κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, της ασφάλειας και της ειρήνης. Τιμούμε και την πολύπλευρη κοινωνική προσφορά τους, την αφοσίωσή τους στα καθήκοντά τους, την υψηλή επάρκεια και των επαγγελματισμό τους και την προσήλωσή τους στις δημοκρατικές αρχές και αξίες. Τιμούμε με συγκίνηση και σεβασμό, τη μνήμη των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος. Η σημερινή εορταστική Ημέρα εκτός όλων των άλλων, επικαιροποιεί το χρέος της ελληνικής Πολιτείας να φροντίσει έμπρακτα, όπως και για όλο τον ελληνικό λαό άλλωστε, την υποστήριξη της ποιότητας της καθημερινής ζωής των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους. Μόνο τότε η οφειλόμενη και αποδιδόμενη τιμή θα έχει πραγματικό αντίκρισμα. Χρόνια Πολλά!».

Σε μήνυμά του ο τομέας Άμυνάς του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει: «Σήμερα, 21 Νοέμβρη, οι Ένοπλες Δυνάμεις γιορτάζουν την προστάτη και Υπέρμαχο Στρατηγό τους Υπεραγία Θεοτόκο, τιμώντας παράλληλα όλους αυτούς που διαχρονικά θυσιάστηκαν στον βωμό του καθήκοντος, στον πόλεμο και στην ειρήνη, διαφυλάττοντας την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν τους στυλοβάτες της αμυντικής ισχύος μας, θωρακίζοντας και προστατεύοντας τη χώρα από κάθε επιβουλή, αντιμετωπίζουν καθημερινά με αποτελεσματικότητα την Τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αποδεικνύοντας την εξαιρετική ικανότητά τους και επιδεικνύοντας το μεγαλείο της Ελλάδας.

Απαραίτητος και εξαιρετικά σημαντικός ο εξοπλισμός των ΕΔ με κατάλληλα Οπλικά Συστήματα (Ο/Σ) που ενισχύουν τη μαχητική ικανότητά τους και την εθνική ισχύ της χώρας μας, αλλά πρώτη προτεραιότητά μας αποτελεί το έμψυχο δυναμικό των ΕΔ. Αυτό που αποτελεί τον πολλαπλασιαστή ισχύος της μαχητικής ικανότητάς τους, αξιοποιώντας στον μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες των Ο/Σ τους. Αυτό που τιμούμε σήμερα, που διαχρονικά, αλλά κυρίως σήμερα, σε μία εποχή που βρίσκεται σε αυξημένη επαγρύπνηση και προσφέρει ανιδιοτελώς ένα μεγάλο μέρος του εαυτού του, πολλές φορές πάνω από το συνηθισμένο ελληνικό φιλότιμο, προκειμένου να υπερασπίσει την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Το Κίνημα Αλλαγής, αναγνωρίζοντας το διαχρονικό έργο και την τεράστια προσφορά του στρατιωτικού μας προσωπικού, με ιδιαίτερες ικανότητες και με άρτια εκπαίδευση, που αποτελεί έναν παράγοντα ισχύος για τη χώρα, επιθυμεί να συγχαρεί για το έργο που εκτελεί και να ευχαριστήσει, υπερασπίζει με αυταπάρνηση καθημερινά, νύχτα και μέρα, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, επιτυχώς, την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας, εκτελώντας στο έπακρο το καθήκον του, προσφέροντας παράλληλα μεγάλο κοινωνικό έργο. Αποτίουμε παράλληλα φόρο τιμής σε όλους διαχρονικά που θυσιάστηκαν στον βωμό του καθήκοντος στον πόλεμο και στην ειρήνη. Θα είμαστε κοντά σας, σε κάθε σας αίτημα, αρωγοί σε κάθε σας πρόβλημα! Κρατήστε ψηλά τη σημαία.»

Η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωση της αναφέρει «Ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, οι Έλληνες εορτάζουνε την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Η Ελλάδα απελευθερώθηκε και μεγάλωσε με τον αγώνα «για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδας την ελευθερία». Όσοι εντός και εκτός των τειχών επιβουλεύονται την ελευθερία των Ελλήνων, να θυμούνται ότι ο ελληνικός στρατός είναι αήττητος όταν το έθνος είναι ενωμένο. Να γνωρίζουν επίσης ότι «υπέρμαχος στρατηγός» δεν είναι ο κάθε εφήμερος πολιτικός αλλά η Θεοτόκος».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη σημερινή Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, το κεντρικό κτήριο του στρατοπέδου «Παπάγου» θα «ντυθεί» με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας από το τελευταίο φως, στις 17:30, έως και τα μεσάνυχτα της 21ης Νοεμβρίου.

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων - Στρατόπεδο Παπαγου - Ελληνική σημαία

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων - Στρατόπεδο Παπαγου - Ελληνική σημαία

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων - Στρατόπεδο Παπαγου - Ελληνική σημαία

Ειδήσεις σήμερα:

DuoDay: Δόμνα Μιχαηλίδου - Δημήτρης Τραυλός μαζί στον ΑΝΤ1

Σκυλακάκης για μέρισμα: με έλλειμμα 10% γίνονται μόνο κινήσεις ανάγκης

Κορονοϊός - Κύθηρα: πέντε παιδιά εκτός σχολείου για τις… μάσκες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ